Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Η Σύνοδος Κορυφής στη Βάρνα, η αύξηση του ορίου ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούμπο στη δημοφιλή εκπομπή 60 λεπτά, ήταν τα 3 γεγονότα που ξεχωρίσαμε από τη σημερινή επικαιρότητα.



 

Η στήριξη από Τούσκ και Γιούνκερ σε Ελλάδα και Κύπρο και η αντίδραση Έρτογαν

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Βάρνα της Βουλγαρίας η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να στηρίζει ανοιχτά τις θέσεις Ελλάδας – Κύπρου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Έρτογαν για τις παραβιάσεις της Τουρκίας, οι οποίες όπως είπε, υπονομεύουν το κράτος δικαίου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του δήλωσε ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ. Ο Ερντογάν είπε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των κακών σχέσεων. Τόνισε ότι αναμένει από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας.

 

 

Αύξηση του ορίου ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή

Σε μια απρόσμενη εξέλιξη προχώρησε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, αφού αποφάσισε να αυξήσει το όριο ταχύτητας στη Λεωφ. Γρίβα Διγενή, ένεκα των πολλών καταγγελιών και των εξώδικων προστίμων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «κατά το πρώτο στάδιο λειτουργίας των συστημάτων φωτοεπισήμανσης (κάμερες) διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αρκετές καταγγελίες που αφορούσαν την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και κατ’ επέκταση εξώδικα πρόστιμα».

«Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου ταχύτητας από τα 50 χιλιόμετρα στα 65», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

 

 

Ο Γιάννης ξεπέρασε τον Ομπάμα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην εκπομπή «60 minutes», του CBS, «έπιασε» πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τα οποία μάλιστα ήταν αρκετά για να σημειώσουν ρεκόρ δεκαετίας.

Με ανακοίνωσή της η εκπομπή σημειώνει ότι η τελευταία φορά που τα «60 λεπτά» είχαν τόσο υψηλά νούμερα τηλεθέασης ήταν με τη «φιλοξενία» του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου, Μισέλ, στις 16 Νοεμβρίου 2008. Η συνέντευξη του Ομπάμα, μάλιστα, ήταν η πρώτη του τηλεοπτική «ανάκριση», μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, με την τηλεθέαση να φτάνει το 26%. Πάει λοιπόν αυτό το ρεκόρ, καθώς ο «Greek Freak» το ξεπέρασε με το δικό του 27%.


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ