Ο Βροτέας από Λιβύη/Αίγυπτο φέρνει βροχές και καταιγίδες παγκύπρια

Βαρομετρικό χαμηλό από τη Λιβύη/Αίγυπτο, εν ονόματι Βροτέας, θα επηρεάσει την περιοχή μας από απόψε.

 


Article featured image
Article featured image

Από αυτό το σύστημα αναμένονται παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Λόγω των έντονων και παρατεταμένων καταιγίδων, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις και τοπικές πλημμύρες.

Οι ποσότητες βροχής αναμένεται σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τα 35 χιλιοστά ανά 6 ώρες ή τα 50 χιλιοστά ανά 12 ώρες.


Το KitasWeather έχει εκδόσει κίτρινη προειδοποίηση για έντονες και παρατεταμένες βροχές και ισχυρές καταιγίδες, η οποία είναι σε ισχύ από απόψε Τετάρτη 20:00, 28/3/2018, μέχρι αύριο 08:00, 29/3/2018.


 

Τι σημαίνει «κίτρινος συναγερμός»

Το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων μετακινήσεων.

Στη πιο κάτω εικόνα βλέπετε τον χάρτη με τις συνολικές ποσότητες βροχής που αναμένονται από αυτό το σύστημα. Δεν αποκλείονται αποκλίσεις μέχρι 20% στις ποσότητες που βλέπετε.

 

Διευκρίνιση: Οι προβλέψεις και συστάσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα kitasweather αποτελούν δουλειά του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Έρικ Κίτας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συστήνεται παρακολούθηση του καιρού και ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (διαβάστε σχετικά εδώ) για αποφυγή ταλαιπωριών και πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ