Το Ριάλτο σε ρυθμούς ευρωπαϊκούς με πρώτη την Ελλάδα

Article featured image
Article featured image

Μετά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Χορού με την Κύπρο στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, οι παραστάσεις του Φεστιβάλ αρχίζουν και στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Το φεστιβάλ θα ανοίξει η ελληνική ομάδα Αερίτες με την παράσταση οι «Πλάνητες». Μια παράσταση για την αναζήτηση και το δρόμο τον οποίο επιλέγουν και στον οποίο χτίζουν και μπερδεύονται οι πολιτισμοί, δια μέσου των ανθρώπων… Η χορογραφία του έργου είναι της Πατρίσιας Απέργη, και στη σκηνή θα δούμε τους Νώντα Δαμόπουλο, Κωνσταντίνο Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Ρίζο, Δημόκριτο Σηφάκη και Ηλία Χατζηγεωργίου. Η μουσική σύνθεση είναι του Βασίλη Μαντζούκη, η σκηνογραφία του Aντρέα Ράγκναρ Κασάπης, τα κοστούμια των Πατρίσιας Απέργη και Ηλία Χατζηγεωργίου. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή των Maison de la Danse - Λυόν , Hellerau Europäisches Zentrum der Künste – Δρέσδη, Mercat de les Flors – Βαρκελώνη, Graner – Βαρκελώνη, Tanzhaus NRW – Ντίσελντορφ, DanceIreland – Δουβλίνο, Κέντρο Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν – Αθήνα Dance Cultural Center – Αθήνα. Yπό την αιγίδα του modul-dance και του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου Rillieux-la-Pape, με την υποστήριξη του modul-dance και του Πολιτιστικού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι «Πλανήτες»

Η νέα δουλειά της ομάδας Αερίτες ξεκινά από εκεί που σταμάτησε η d.όπα! και το Era poVera, κρατώντας το μίτο μιας στοιχειώδους «διερεύνησης» μέσα στον αστικό λαβύρινθο. Το σώμα και οι μνήμες της πόλης, οι κατοικήσεις και τα φαντάσματά της, αποτελούσαν το πρωτογενές υλικό της ομάδας. Αυτή τη φορά, τα στοιχεία αυτά, επαναξιολογούνται, προκειμένου η έννοια του δρόμου και της αναζήτησης να συμπεριλάβει τον ξένο, τον μετανάστη, τον άνθρωπο που ταξιδεύει αναγκαστικά ή μη. Μιλάμε δηλαδή για το δρόμο τον οποίο επιλέγουν και στον οποίο χτίζουν και μπερδεύονται οι πολιτισμοί, διά μέσου των φορέων τους, δηλαδή των ανθρώπων.

Το 17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία των Πρεσβειών των χωρών που συμμετέχουν. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30. Πληροφορίες/κρατήσεις: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy. Είσοδος: €5 | Για όλες τις παραστάσεις €20 (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία). Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες χορού.

Πάρε μια μικρή γεύση από το video που ακολουθεί:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ