Ποινικοποιείται πλέον η παρεμπόδιση γυναίκας να θηλάσει δημόσια

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την Παρασκευή την Πρόταση Νόμου με την οποία προστατεύεται ο μητρικός θηλασμός σε δημόσιο χώρο.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Μαρία Ερωτοκρίτου, «Breastfeeding everywhere project» 



Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά αναφέρει με σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

 

Πριν από λίγο, είχαμε και μια δεύτερη θετική εξέλιξη στη Βουλή, με την ομόφωνη ψήφιση της Πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ με την οποία προστατεύεται ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

Πλέον ποινικοποιείται η παρεμπόδιση γυναίκας να θηλάσει βρέφος σε δημόσιο χώρο. Καμιά γυναίκα δεν θα γίνεται θύμα χλευασμού ή και λεκτικών επιθέσεων από κάποιους που θίγονται στη θέα μιας μητέρας που ταΐζει το βρέφος της. Δυστυχώς, μετά από διάφορα περιστατικά που καταγγέλθηκαν, χρειάστηκε να νομοθετήσουμε την προστασία του δημόσιου μητρικού θηλασμού, κάτι που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο. Πόσο υποκριτικό είναι άραγε το να θίγονται κάποιοι από το στήθος μιας μητέρας που θηλάζει την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, οι διαφημιστικές πινακίδες είναι γεμάτες με απεικονίσεις του γυναικείου σώματος, εμπορευματοποιημένου και κάποτε εκχυδαϊσμένου. Επιπρόσθετα, με την Πρόταση μας, ενισχύθηκε η προστασία των εργαζόμενων μητέρων από απόλυση ΚΑΙ κατά την περίοδο που o εργοδότης είναι υποχρεωμένος να της παρέχει διευκολύνσεις για το θηλασμό.

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία τράπεζας μητρικού γάλακτος για την επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο του δωρισθέντος μητρικού γάλακτος και τη διάθεσή του σε όποιο βρέφος το έχει ανάγκη. Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει ήδη Πρόταση Νόμου για αυτό το θέμα, που θα κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ