Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η ενδεχόμενη καθαίρεση δύο παπάδων στην Κύπρο, τα κίνητρα της γυναίκας που επιτέθηκε με όπλο στα γραφεία του YouTube, αλλά και η αντίδραση των ΗΠΑ για την αγορά από τους Τούρκου των S-400 από τη Ρωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018.



 

Η επίθεση στα γραφεία του YouTube

Μία νεκρή και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια. Νεκρή είναι η δράστης της επίθεσης, που όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε.

Η δράστης ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές στο πρόσωπο της 39χρονης Nasim Aghdam, όπως ενημέρωσαν δύο πηγές της αστυνομίας το CNNi. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Εντ Μπαρμπερίνι δήλωσε χθες ότι πιθανότατα να έβαλε τέλος στη ζωή της.

Το κίνητρό της δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και επίσημο για τις αρχές, αλλά πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα την εμφανίζουν οργισμένη με το YouTube καθώς πίστευε ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις εις βάρος των βίντεο της, προκαλώντας απώλεια χρημάτων και views. H Nasim Aghdam είχε καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το Associated Press και διεθνή μίντια.

Σύμφωνα με το CNNi, ένας 36χρονος άντρας νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Ζάκερμπεργκ στο Σαν Φρανσίσκο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκε και μια 32χρονη γυναίκα. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια 27χρονη γυναίκα, η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η δράστης να γνώριζε τουλάχιστον ένα από τα θύματά της, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη τα κίνητρά της.

 

 

Μάλλον πάμε για ξύρισμα δύο ιερέων…

Η Ιερά Σύνοδος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, προχωρεί στις 19 Απριλίου σε καθαίρεση δύο κληρικών για ηθικά παραπτώματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Η πρώτη αφορά στον ήδη καταδικασθέντα από δύο δικαστήρια ιερέα για παρενόχληση της ανήλικης τότε και αποβιώσασας, Έλενας Φραντζή και δρομολογείται ύστερα από την αποκάλυψη των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου (ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015) που παραπέμπουν σε στημένη διαδικασία απαλλαγής του από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ιερέα σε χωριό της Πάφου, ο οποίος συνελήφθη να έχει εξωσυζυγική σχέση.

Στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα, την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει σε μια προσπάθεια εξιλέωσης ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ενώ την εισήγηση για τη δεύτερη καθαίρεση ιερέα αναμένεται να καταθέσει ο μητροπολίτης Πάφου ως οικείος επίσκοπος.

 

 

ΗΠΑ προειδοποιούν Τουρκία για τους S-400

Νέα προειδοποίηση προς την Άγκυρα απηύθυνε το State Department αναφορικά με τους ρωσικούς S-400, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, για επίσπευση της παράδοσης του σχετικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού συστήματος.

Aξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε την πάγια τοποθέτηση των ΗΠΑ που δεν θέλει μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ να προβεί στην αγορά του εν λόγω ρωσικού οπλικού συστήματος. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα υπάρχουν σοβαρά ζήτημα συμβατότητας ανάμεσα στους S-400 και μια σειρά από αμερικανικά οπλικά συστήματα, στα οποία φυσικά περιλαμβάνονται και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

«Όπως έχουμε πει και προηγουμένως, είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι διαλειτουργικός με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Ένα ρωσικό σύστημα δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ