Πάσχα με άστατο καιρό, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Υπομονή μέχρι του χρόνου.

 


Article featured image
Article featured image

Σχετικά υψηλές πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας, περίπου μέχρι την Παρασκευή. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο αύριο, ενώ την Παρασκευή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από περίπου 2 έως 7 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες από 1 έως 4 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, όπως αναφέρει το kitasweather.com.

Τα πράγματα αλλάζουν το Σαββατοκύριακο, όπου το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να πλησιάσει την περιοχή μας από τα δυτικά και ακολούθως να στρογγυλοκαθίσει στην ανατολική Μεσόγειο τη Δευτέρα του Πάσχα, πριν κινηθεί ανατολικά την Τρίτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα άστατο καιρό με βροχές/καταιγίδες, αλλά και πτώση θερμοκρασίας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα.

Οι βροχές, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται να αρχίζουν από το βράδυ του Σαββάτου στο δυτικό 1/3 του νησιού, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Οι περιοχές που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχές/καταιγίδες είναι τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και ανάλογα από το ρεύμα αέρα -που δεν είναι ξεκάθαρο- θα κινηθούν αναλόγως, επηρεάζοντας τοπικά και άλλες περιοχές. 

Από την Τρίτη και όλο το υπόλοιπο της εβδομάδας, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός και αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρά σκαμπανεβάσματα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Πτώση θερμοκρασίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/3 του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα βροχών είναι πολύ χαμηλή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά και ορεινά/ημιορεινά. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές αργότερα το απόγευμα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί µέτριοι, 4 µποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν µέχρι βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Κυριακή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ