Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, η αποκλεισμός της Barcelona από την Roma και η απολογία του CEO του Facebook στο Κογκρέσο για τα λάθη και τις παραλείψεις της εταιρείας ήταν τα 3 θέματα που ξεχωρίσαμε από την επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018.

 



Εν αναμονή της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία

Image result for syria usa

Δίχως τέλος μοιάζει η κόλαση στη Συρία, με τις «υπερδυνάμεις» να εξακολουθούν να σφάζονται για το ποιος θα κατασπαράξει πρώτος το νεκρό σώμα. Στις πιο πρόσφατες εξελίξεις οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται σε τεταμένες σχέσεις με τους πρώτους να ανακοινώνουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ως απάντηση στη χρήση τοξικών αερίων που έγινε στις 7 Απριλίου, και τους δεύτερους να θέτουν βέτο και να αντιτίθενται στην όποια δράση των ΗΠΑ στη χώρα. Στο μεταξύ και παρά το χθεσινό απορριπτικό ψήφισμα του ΟΗΕ για το σχέδιο της ΗΠΑ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία. Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.





 

Ο αποκλεισμός – έκπληξη της Μπαρτσελόνα από την Ρόμα

Image result for barcelona 0- roma 3

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Chamnpions League και ταυτόχρονα επική ανατροπή στη διοργάνωση (μόλις 2 φορές είχε ανατραπεί διαφορά τριών τερμάτων σε αγώνα ρεβάνς) σημειώθηκε στο «Ολίμπικο».

Με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το γκολ-πρόκρισης στο 82΄ η Ρόμα νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 στο «Καμπ Νόου» και αναμφισβήτητα η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έφτασε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας της.



 

 

Η απολογία του Μαρκ Ζούγκερμπεργκ

Image result for mark congress

Στο Κογκρέσο βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ζητώντας προσωπικά και επίσημα συγγνώμη για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση. «Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (...). Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica. «Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε. Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιον Αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν σήμερα. Σκοπός είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ