Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Το σημερινό δείπνο Αναστασιάδη – Ακκιντζί μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, ο τραυματισμός νεαρής στη Λεμεσό από επίθεση ροντβαϊλερ και η μαζική διαδήλωση πολιτών που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία εναντίων των καταστροφικών παρεμβάσεων στο φυσικό τοπίο του Ακαμά ήταν τα τρία θέματα που ξεχωρίσαμε από τη σημερινή επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018.





Το πρώτο δείπνο Αναστασιάδη – Ακκιτνζί μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά.  

Κυπριακό: Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο «μενού» του δείπνου Αναστασιάδη-Ακκιντζί

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά, μετά την αποτυχία της διάσκεψης για το Κυπριακό τον περασμένο Ιούλιο στο Κραν Μοντανά. Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Η συνάντηση θα γίνει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στην οικία της στη «νεκρή ζώνη». Κατόπιν αιτήματος του Μουσταφά Ακκιντζί δεν θα υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο δείπνο, οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί θα απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τον γγ του ΟΗΕ να επαναλάβει τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό.

 



«Θέλουμε τα φυσικά τοπία, όχι στην απληστία»  

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Απριλίου η εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Κίνηση «Save Akamas / Save Cyprus», με σκοπό την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την προστασία της ακτογραμμής και της θάλασσας, των βουνών και των δασών, της φύσης και του τοπίου, καθώς και της πολιτιστικής αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Κύπρου, με αφορμή τις πρόσφατες παραβιάσεις βιοτόπων σε περιοχές Natura 2000. Η πορεία ξεκίνησε από το Σπίτι της Ευρώπης και κατέληξε στην Πλατεία του Παλαίου Δημαρχείου όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τους Monsieur Doumani, JUΛIO, Averta Liberta, Windcraft Band και Almyras Beats να ενώνουν τις φωνές τους μαζί με τους περιβαλλοντιστές με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.



 

Νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε στη Λεμεσό έπειτα από επίθεση ροντβάιλερ

Related image

Σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού νοσηλεύεται γυναίκα μετά από επίθεση που δέχθηκε από ροντβάιλερ. Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στην τουριστική Λεμεσού όπου η γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της πήγαιναν βόλτα με τους σκύλους τους ράτσας γερμανικό ποιμενικό διασταύρωση με χάσκι και ένα λαμπραντόρ διασταύρωση German pointer.

Κατά την διάρκεια της βόλτας συνάντησαν άλλο άνδρα ο οποίος κρατούσε ένα ροντβάιλερ. Τα 3 σκυλιά ενεπλάκησαν σε επίθεση με αποτέλεσμα το ένα να απομακρυνθεί άμεσα. Η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του σκυλιού που κρατούσε (το πρώτο) με αποτέλεσμα να πάθει νευρικό κλονισμό. Ο ροντβάιλερ απελευθερώθηκε από το λουρί του και επιτέθηκε στην γυναίκα. Τραυματίστηκε και ο ιδιοκτήτης του ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού για τις πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν σύμφωνα με την Αστυνομία άμεσα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται με δαγκώματα και συμπτώματα νευρικού κλονισμού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ