Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Τα αποτελέσματα του δείπνου Αναστασιάδη – Ακκιντζί για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, η διαδήλωση έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία για τον πόλεμο στη Συρία και η απεργία των εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, ήταν τα τρία θέματα που ξεχωρίσαμε από τη σημερινή επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη, 17 Απριλίου 2018- όπως τις είδες η CITY



 

Αναστασιάδης – Ακκιντζί για ακόμη μία φορά συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Image result for δείπνο αναστασιάδη ακιντζί σπεχαρ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες, αφού μετά το τέλος του δείπνου αυτό που λάβαμε ήταν μια απλή «ανακοίνωση ρουτίνας». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ρίχνοντας το μπαλάκι στον ΓΓ του ΟΗΕ, Antόnio Guterres. 

Πάντως τα ΗΕ έκαναν λόγο για «ανοικτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο ηγετών.

Για εκτενή ενημέρωση στο Sigmalive.

 



«Hands off Syria» έξω από την πρεσβεία της Αμερικής στην Κύπρο

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ειρήνης και άλλων τοπικών αντιμιλιταριστικών οργανώσεων διοργανώθηκε χθες (Δευτέρα 16/5), το απόγευμα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία με σκοπό την καταδίκη των συνεχιζόμενων επεμβάσεων της Δύσης στη Συρία. Τη συγκέντρωση στήριξαν παράλληλα ομάδες Παλαιστινίων και Σύρων πολιτών που ζουν στην Κύπρο.  

 

 

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί, χωρίς ολοήμερα δημοτικά σήμερα

Image result for απεργία εκπαιδευτικών ολοήμερα

Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας.

Η μη τήρηση των συμφωνιών και των δεσμεύσεων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ήταν αυτό που οδήγησε στη σημερινή απεργία υποστηρίζουν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών με το Υπουργείο να αναφέρεται σε αψυχολόγητες ενέργειες των εκπαιδευτικών, με τον Υπουργό Παιδείας να αναφέρει μάλιστα ότι πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα, απασχολούνται σε περισσότερα από 2 προγράμματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ