Θα είναι αυτή η θεατρική παράσταση της χρονιάς στην Κύπρο;

Η πολυτάραχη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ζωντανεύει σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από την Αννίτα Σαντοριναίου

 


Article featured image
Article featured image

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, η ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, της σημαντικότερης γυναίκας στιχουργού του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.  Η συγκινητική ιστορία της μοναδικής ρεμπέτισσας που τόλμησε να εισβάλει στον αντροκρατούμενο χώρο του λαϊκού τραγουδιού και να κατακτήσει την κορυφή. Όλοι έχουμε τραγουδήσει τους στίχους της. Είμαι Αητός χωρίς Φτερά, Δυο πόρτες έχει η Ζωή, Γυάλινος Κόσμος, Όνειρο Απατηλό, Τα Καβουράκια, Περασμένες μου Αγάπες, Η Φαντασία σου τα Φταίει, , Πετραδάκι πετραδάκι, Όλα είναι ένα ψέμα, Εσύ είσαι η αιτία που Υποφέρω, αλλά κανείς δεν ξέρει την ιστορία που κρύβουν οι στίχοι της.

Έζησε την Καταστροφή της Σμύρνης, το μεγάλο διωγμό, συνεργάστηκε με Βαμβακάρη, Καζαντζίδη, Χιώτη, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Χατζιδάκη, Μελίνα Μερκούρη και η ζωή της αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους. Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της, ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Η Ευτυχία συναντά την εθνική τραγωδία της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης και συμβάλει στην άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Πρόκειται για μια πολυδάπανη παραγωγή, αφού εκτός από τη θεατρική πράξη επί σκηνής, θα υπάρχει ζωντανή μουσική από επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές και χορευτικά από την επαγγελματική ομάδα της σχολής χορού ΜΑΜΒΟ. 

 



Η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε πρωτότυπο θεατρικό κείμενο της Χριστιάνας Αρτεμίου.

Το ρόλο της Ευτυχίας ενσαρκώνει η κορυφαία ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Λάρκου. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη, σκηνικά-κοστούμια του Στέφανου Αθηαινίτη, φωτισμοί της Καρολίνας Σπύρου, μουσική επιμέλεια του Σάββα Χρυσάνθου, ερμηνευτή των τραγουδιών το Φίλλιπο Κτενά και χορογραφίες της Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα.  Η Κορυφαία Παράσταση της Χρονιάς. 

Παραστάσεις: ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27 και 28 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. ΛΑΡΝΑΚΑ  4 και 5 Μαϊου στο Δημοτικό Θέατρο. ΛΕΜΕΣΟΣ 13 Μαϊου Παττίχειο Θέατρο και ΠΑΦΟΣ στο Μαρκίδειο Θέατρο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.         

 

 

Ώρα έναρξης των παραστάσεων, στις 8:30 μ.μ.

Πληροφορίες στο 7000 7650.

Εισιτήρια στο SoldoutTickets.com.cy και σε όλα τα περίπτερα So Easy παγκύπρια.

Όλες οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ