«Κανείς από τα ΜΜΕ δεν με πήρε τηλέφωνο για να μάθει τι πραγματικά έγινε»

«Ούτε νευρικό κλονισμό έπαθα, ούτε παντρεμένη είμαι, ούτε και 35 χρονών».

 


Article featured image
Article featured image

Η 29χρονη Μελίσσα Μαζέρες από τη Λεμεσό μιλά αποκλειστικά στη CITY και ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έγινε με την επίθεση που δέχτηκε από σκύλο ράτσας Rottweiler, την περασμένη Κυριακή.

Στις 15 Απριλίου, αργά το βράδυ, μια κοπέλα από τη Λεμεσό αναρτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία (βλ. post παρακάτω) από την κλινική όπου νοσηλευόταν, καλυμμένη με επιδέσμους και ένα κείμενο στο οποίο εξιστορούσε το άσχημο περιστατικό που είχε ζήσει λίγες ώρες πριν και που ήταν η αιτία για να οδηγηθεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Εν συντομία, στην επίμαχη ανάρτησή της, η Μελίσσα ανέφερε πως σε μια βόλτα με τα σκυλιά της, στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, δέχτηκαν επίθεση από ένα Rottweiler, το οποίο επίσης είχε βγει βόλτα με τον ιδιοκτήτη του. Το Rottweiler, όπως αναφέρει, όταν είδε τα δικά της σκυλιά άρχισε να γαυγίζει έντονα και να γίνεται πιο επιθετικό, ενώ και τα σκυλιά της Μελίσσα όταν αντιληφθηκαν την παρουσία του άρχισαν επίσης να γαυγίζουν, μέχρι το σημείο που το Rottweiler κατάφερε το να ξεφύγει από το κολλάρο του και να επιτεθεί στα δικά της σκυλιά.  Η ίδια, στην προσπάθεια της να σώσει τα σκυλιά της, μπλέχτηκε στον καυγά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, τόσο αυτή όσο και ο ιδιοκτήτης του Rottweiler, ο οποίος με τη σειρά του προσπάθησε να χωρίσει τα σκυλιά.

 

 

Χρειάστηκαν μόνο μερικές ώρες για να γίνει viral το post στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να αναπαραχθεί ως είδηση σε αρκετά ειδησεογραφικά και όχι μόνο sites του νησιού, χωρίς όμως να δίνονται επιπλέον πληροφορίες πέραν από αυτές του post της Μελίσσας.

Η CITY, επικοινώνησε με την Μελίσσα την ίδια ημέρα για να μάθει τι ακριβώς έγινε, ωστόσο λόγω της κατάστασής της δεν ήταν εύκολο να μιλήσει μαζί μας. Σήμερα, αφού πήρε εξιτήριο από την κλινική και επέστρεψε στο σπίτι, η Μελίσσα επικοινώνησε μαζί μας θέλοντας να ξεκαθαρίσει όλες τις ανακρίβειες που γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες και ήταν πολλές, όπως αναφέρει η ίδια.

«Έγραψαν ότι έπαθα νευρικό κλονισμό και ότι είμαι παντρεμένη. Επίσης, έγραψαν ότι είμαι 35 ετών. Ένα search να έκαναν στο Facebook μου, τουλάχιστον αυτό θα το μάθαιναν. Κανείς μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν με πήρε τηλέφωνο από τα ΜΜΕ για να μάθει τι πραγματικά έγινε ή έστω να με ρωτήσει περαιτέρω πληροφορίες. Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ούτε νευρικό κλονισμό έπαθα, ούτε παντρεμένη είμαι –ο άντρας στον οποίο αναφέρομαι είναι ο φίλος μου– και φυσικά, ούτε 35 ετών είμαι».

Ακόμη ένα σημείο που αναφέρει η Μελίσσα και μεταφέρθηκε λάθος, ήταν αυτό που αφορούσε στις ράτσες των σκυλιών. «Τα δικά μου σκυλιά είναι ένα θηλυκό Labrador cross Pointer και ένα αρσενικό Husky cross German Shepherd. Καμία από αυτές τις δύο ράτσες δεν είναι επιθετικές και επικίνδυνες, γεγονός που διαπίστωσαν και οι Kτηνιατρικές Yπηρεσίες του κράτους οι οποίες διερευνούν την υπόθεση και ήρθαν σπίτι μου για να δουν αν οι συγκεκριμένες ράτσες είναι επιθετικές και ανήκουν στις απαγορευμένες».

 

 

Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε καταγγελία εναντίον του ιδιοκτήτη του Rottweiler, σημειώνει πως ο μόνος λόγος ήταν επειδή δεν ήθελε να θανατώσουν τον σκύλο. «Δεν προχώρησα νομικά και ούτε προτίθεμαι να το κάνω, άλλωστε ο ιδιοκτήτης αργά το βράδυ, μετά την επίθεση, πήγε στην αστυνομία και ανέφερε τι είχε γίνει. Αυτό που ζήτησα εγώ από την αστυνομία είναι είτε να δώσει τον σκύλο σε έναν πιο υπεύθυνο ιδιοκτήτη είτε να τον υποχρεώσει να στείλει τον σκύλο σε εκπαιδευτή για μερικούς μήνες και φυσικά να του φοράει φίμωτρο όταν τον βγάζει βόλτα».

 

Η φωτογραφία που ανάρτησες στο διαδίκτυο σε έδειχνε καλυμμένη με επιδέσμους. Πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί σου;

Έχω δύο δαγκωματιές στον αριστερό μου αγκώνα και ακόμη δύο δαγκωματιές λίγο πιο πάνω από τον καρπό μου. Ένα δάγκωμα στο αριστερό μου χέρι και πολλαπλά δαγκώματα στο δεξί χέρι. Στα πόδια οι εκδορές προήλθαν κυρίως από την τριβή μου στο πεζοδρόμιο, όταν προσπαθούσα να ακινητοποιήσω το Rottweiler. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμη δεν ξέρουμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί, πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ