Κάποιοι ξέχασαν μια βόμβα 500 κιλών στο κέντρο του Βερολίνου από τον Β’ΠΠ

73 χρόνια μετά.

 


Article featured image
Article featured image

Μεγάλο μέρος του κέντρου του Βερολίνου πρόκειται να εκκενωθεί την Παρασκευή, μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας 500 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.   

Μεταξύ των κτιρίων που πρόκειται να εκκενωθούν είναι ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών καθώς και το νοσοκομείο του γερμανικού στρατού αλλά και το συγκρότημα όπου στεγάζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND), εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Στην περίμετρο ασφαλείας βρίσκονται κατοικίες, μουσεία και γραφεία, όμως είναι «πρόωρο» να εκτιμηθεί πόσοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από την τεράστια επιχείρηση αυτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Κύπρου).   

Καθώς θα κλείσει ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βερολίνου, ο Hauptbahnhof, αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων από και προς τη γερμανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ