Φθινοπωρινό το σαββατοκύριακο που έρχεται

Ποια τα φαινόμενα που θα μας επηρεάσουν και σε ποιες περιοχές.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες που ταλαιπωρούν την περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά από αύριο, αρχικά από τα δυτικά.

Ενισχυμένο πιο δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας από αύριο απόγευμα και θα εκτοπίσει σταδιακά τις πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, που είναι γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Τις επόμενες ημέρες η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, όπου αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής φαίνεται να είναι τα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού αλλά και τα ανατολικότερα τμήματα του νησιού.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή. Αργά το απόγευμα ίσως εμφανιστούν λίγες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί-βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού, ίσως δώσουν μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 24 έως 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

 



Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήµατα µέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή και το Σάββατο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, ενώ το Σάββατο δεν αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση µέχρι το Σάββατο και µικρή άνοδο την Κυριακή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ