Ο εικαστικός Κώστας Ελευθερίου παρουσιάζει τις ‘ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΙΙ’

Σειρά από λάδι σε καμβά του Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Ελευθερίου.

 


Article featured image
Article featured image

Τη νέα εικαστική του πρόταση με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΙΙ» παρουσιάζει στις 3 Μαΐου και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, στη Λευκωσία, ο Κύπριος καλλιτέχνης Κώστας Ελευθερίου.

Για ακόμη μια φορά εμπνέεται από την ομορφιά της θάλασσας, τις αντανακλάσεις και τα αντικείμενα που την περιβάλλουν. Το απέραντο μπλε της χρώμα, το γαλάζιο του ουρανού, η φυσική ομορφιά των τοπίων, ο τρόπος που καθρεφτίζονται τα διάφορα αντικείμενα και τοπία σε αυτήν, τα συναισθήματα που δημιουργεί η θάλασσα... η μεγάλη έκταση αλμυρού ύδατος! Η ηρεμία και η γαλήνη που νιώθει ο καλλιτέχνης κοντά στη θάλασσα, αλλά και το πάθος του γι’ αυτήν τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία των θαλασσογραφιών. Τα ταξίδια του κοντά στη θάλασσα, αλλά και τα προσωπικά του βιώματα αποτυπώνονται στον καμβά.

Γεννήθηκε το 1952 στον Γερόλακκο της επαρχίας Λευκωσίας. Ο Κώστας Ελευθερίου, είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Το ταλέντο του για τη ζωγραφική είναι έμφυτο και εκδηλώθηκε από την παιδική του ηλικία. Τα βιώματά του και οτιδήποτε άλλο κεντρίζει το ενδιαφέρον του, γίνονται θέματα που αποδίδονται με έμφαση στη λεπτομέρεια. Είχε ως μέντορα τον καθηγητή του στην Τεχνική Σχολή και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Στέλιο Βότση. Η καθοδήγηση και η στήριξη που έτυχε από τον ίδιο, τον έκανε να ακολουθήσει επαγγελματικά τον κλάδο της Ζωγραφικής και Διακόσμησης. Το 1976 δημιούργησε το δικό του ατελειέ με εξειδίκευση στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών προοπτικών και μακετών. Στην πορεία παρουσίασε έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του συγκαταλέγονται σε προσωπικές συλλογές σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Αγαπημένο του θέμα ήταν και παραμένουν οι προσωπογραφίες και οι θαλασσογραφίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η κυρία Λία Τορναρίτη - Σύμβουλος Τέχνης. Η  έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99 373 288 ή 96 666 607.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ