Ένας Βλάχος απαντά στον Πέτρο Κωστόπουλο

O πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» απάντησε στα αντιβλαχικά σχόλια του γκουρού της γκλαμουριάς.

 


Article featured image
Article featured image

Οι δηλώσεις που έκανε ο διαφωτιστής του νεοελληνικού λαού, Πέτρος Κωστόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε credits για την ξεβλάχωση της Ελλάδας, όπως φάνηκε δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα τον κόσμο στο ίντερνετ. Πόσω μάλλον όλους όσοι έχουν πράγματι Βλάχικη καταγωγή και δεν έτρεφαν ποτέ ιδιαίτερη συμπάθεια για τον ιλλουστρασιόν ξεβλαχωτικό διαφωτισμό που μοίραζε απλόχερα η ΙΜΑΚΟ στα 90s και στα 00s, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε κείμενό του Luben.

Συγκεκριμένα, το efsyn.gr πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας», Αποστόλη Καψάλη, τον οποίο όταν τον ρώτησαν εάν τον ξεβλάχεψε και αυτόν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Καψάλης απάντησε «Ευτυχώς όχι!».

 



Διάβασε επίσης: Γιατί όλοι στην Ελλάδα «κράζουν» ασταμάτητα τον Πέτρο Κωστόπουλο;



Όπως διαβάζουμε εδώ, ο κ. Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο, ενώ για τις δηλώσεις του Κωστόπουλου ανέφερε ότι δεν τον ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», «γιατί η ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής».

 



Ο πρόεδρος της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας, συνέχισε λέγοντας:

«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους», προσέθεσε για να καταλήξει:

 



 

«Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι».

Ευτυχώς που κάποιοι Βλάχοι δεν πρόλαβαν ποτέ να διαβάσουν ΝΙΤΡΟ, καταλήγει το κείμενο του Luben.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ