Η Λεμεσός βλέπει «Nymphomaniac»

Article featured image
Article featured image

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού παρουσιάζει την πολύκροτη-βραβευμένη ταινία του Λαρς Φον Τρίερ, σε δύο μέρη, την ερχόμενη Τρίτη (3/6) και Πέμπτη (5/6), στο Σινεμά ΡΙΟ, σε αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας!

 

Ο μεγάλος Δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, μετά το «Δαμάζοντας τα κύματα», το «Dogville», τον «Αντίχριστο», την «Μελαγχολία» και τόσα άλλα αριστουργήματα, συνεχίζει να μας εκπλήττει. Η τελευταία του ταινία «Nymphomaniac» έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο τολμηρές ταινίες που έγιναν ποτέ και έχει ήδη προκαλέσει παντού θύελλα συζητήσεων, διχάζοντας κοινό και κριτικούς.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού δίνει σε όλους τους φίλους του καλού κινηματογράφου μια μοναδική ευκαιρία να δουν και στη Λεμεσό την θαυμάσια αυτή ταινία και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Το «Nymphomaniac» είναι ένα άγριο, όσο και ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι την ηλικία των 50 χρόνων.

Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, ο ηλικιωμένος γοητευτικός εργένης Seligman (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) ανακαλύπτει τη Joe (Σαρλότ Γκένσμπουργκ) κακοποιημένη σε ένα σοκάκι. Την παίρνει μαζί του στο σπίτι του, περιποιείται τα τραύματά της και ενδιαφέρεται να μάθει για την ζωή της. Ο Seligman ακούει με προσοχή, καθώς η Joe ξεκινά να αφηγείται σταδιακά και χωρισμένη σε κεφάλαια, την δαιδαλώδη και περίπλοκη ιστορία της ζωής της με εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες. Καθώς η Joe περιγράφει ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μία άκρως εντυπωσιακή ζωή, διανθισμένη με ουκ ολίγες ιστορίες για την προσωπική της σεξουαλική εξέλιξη, η οποία μας παρουσιάζεται γεμάτη συνειρμούς και διανθίζεται από χαρακτηριστικά περιστατικά.

Ο Λαρς Φον Τρίερ είναι αναμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων σκηνοθετών του σύγχρονου κινηματογράφου. Φέτος, ο Δανός δημιουργός επέστρεψε μετά το εσχατολογικό, κινηματογραφικό αριστούργημα του 2011, την ελεγειακή «Μελαγχολία». Το Nymphomaniac βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών, αφότου βέβαια ο Τρίερ χαρακτηρίστηκε ως «persona non grata», μετά τις προκλητικές του δηλώσεις...

Τρίτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 5 Ιουνίου, Σινεμά ΡΙΟ, Λεμεσός, (σε αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας), 20.30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ