Βροχερό το Σάββατο και συννεφιασμένη η Κυριακή [ποιες περιοχές επηρεάζονται]

Αν έχεις κανονίσει εκδρομές και εξορμήσεις στην εξοχή ή στην παραλία αυτό το σαββατοκύριακο δεν ευνοεί ιδιαίτερα τα σχέδιά σου.

 


Article featured image
Article featured image

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα όπου αναμένεται να δώσουν τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, όπως αναφέρει το δελτίο του kitasweather.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Πάφου-Λεμεσού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν νότια κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά παράλιες περιοχές κυρίως της επαρχίας Λεμεσού. Επίσης πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών/καταιγίδων υπάρχει και στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού τις ίδιες ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα βροχής είναι χαμηλά αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι σε 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στη κανονική για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 22 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

Την Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Άνοδος θερμοκρασίας. Την Τετάρτη - Πέμπτη θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα δυτικά αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και η πιθανότητα τοπικών βροχών επανέρχεται. Ίσως ευνοηθεί και μεταφορά σκόνης από την Συρία.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές και πιθανόν µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, τα νότια και τα νοτιοδυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αρχικά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο κατά το τριήµερο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ