Ο Κιμ Γιονγ Ουν δεν θα πατήσει τελικά το κουμπί

Χάθηκε και η τελευταία μας ελπίδα.

 


Article featured image
Article featured image

Πόσες φορές το είχες πει ή έστω σκεφτεί «Πάτα το ρε Κιμ μου να ησυχάσουμε», όταν γύρω σου όλα κατέρρεαν; Μάθε, λοιπόν, ότι πλέον αυτή η ατάκα δεν παίζει, αφού ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών.

O Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Από σήμερα, «21 Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ, επικαλούμενο το KCNA.

«Ο Βορράς θα κλείσει πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για ν’ αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής, την οποία αναμένεται ν’ ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση ότι ο ανθρωπότητα και ο πλανήτης δεν κινδυνεύει τελικά από τον Κιμ Γιονγ Ουν, ο ομόλογός τους Ντόλαντ Τραμπ έσπευσε να τον συγχαρεί (μέσω Twitter) για αυτή του την απόφαση και έπειτα συνέχισε ήρεμος τους σχεδιασμούς για την επόμενη ειρηνευτική επίθεση στη Συρία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ