Έρχεται μια εβδομάδα με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Είμαστε σίγουροι ότι σας έλειψε.

 


Article featured image
Article featured image

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, το οποίο βρίσκεται στη νότια Ιταλία, κινείται πολύ αργά ανατολικά προς την περιοχή μας και αναμένεται να στρογγυλοκαθίσει μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου για λίγες μέρες, στα μέσα προς τέλη της ερχόμενης βδομάδας, πριν κινηθεί ανατολικά.

Αυτό θα έχει αρχικά ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή μας τις επόμενες μέρες, ενώ από τα μέσα προς τέλη της ερχόμενης βδομάδας, βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή, φαίνεται να ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Συρία.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ευνοηθούν μεγάλες ποσότητες σκόνης σε χαμηλά στρώματα της τροπόσφαιρας κοντά στη επιφάνεια, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες 1-2 μέρες, όπως αναφέρει το kitasweather.

Την ίδια ώρα, από τα μέσα προς τέλη της ερχόμενης βδομάδας, αυξάνεται η πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αλλά οι ακριβείς μέρες καθώς και η έκταση που θα έχουν δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα, αφού το αποκομμένο χαμηλό κινείται πολύ αργά και η ακριβής του πορεία καθώς και η δυναμική που θα έχει φτάνοντας στη περιοχή μας, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται περίπου 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αναμένονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως τη Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη Συριακής προέλευσης.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι ανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν στα νότια το απόγευµα µέχρι νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη ∆ευτέρα, περισσότερο αισθητή στα ορεινά και το εσωτερικό, ενώ την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή. Την Τετάρτη θα εµφανίζονται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις και αναµένονται τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ