Το Σάββατο 28 Απριλίου θα «παίξει» κάτι πολύ μεγάλο στη Λεμεσό

Και σίγουρα δεν πρέπει να το χάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του, το οποίο πλέον μετρά 11 χρόνια ζωής. Το Street Life Festival, αναμφίβολα κατάφερε να αλλάξει την εικόνα που είχε το κοινό για την τέχνη του graffiti ορίζοντάς το ως αναπόσπαστο κομμάτι της urban κουλτούρας και της καθημερινότητας μας.

Έγινε για πρώτη φορά το 2007 στις οδούς Αθηνών και Σαριπόλου με αφορμή τη μετατροπή της οδού Σαριπόλου και του υπόλοιπου κέντρου της πόλης της Λεμεσού σε εργοτάξιο, λόγω της άφιξης του ΤΕΠΑΚ.

Έτσι, τα προστατευτικά της οικοδομής του κτιρίου Ττοφής Κυριάκου έγιναν ο καμβάς στον οποίο ξεχύθηκε η τέχνη,  η δημιουργικότητα, η μουσική και η χαρά.

Φέτος, το Σάββατο 28 Απριλίου διοργανώνεται το 11ο Street Life Festival από  το «Τhe Copy Shop», το «2C Design Box» και το Δήμο Λεμεσού σε συνεργασία με το Κανάλι 6.

Παρών στο φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, θα είναι συγκροτήματα και DJ’s που παίζουν μουσική από νωρίς. Θα στηθεί επίσης υπαίθρια αγορά διαφόρων αντικειμένων και υπηρεσιών και άλλα πολλά που κατακλύζουν τους δρόμους γύρω από τις οδούς Αθηνών και Σαριπόλου.

 

No automatic alt text available.

 

Αναλυτικά οι δραστηριότητες που θα μπορεί ένας επισκέπτης να δει ή να συμμετέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας:

- Graffiti. Φέτος οι ξένοι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες μαζί με τους ντόπιους επαγγελματίες στην τέχνη του street art και του graffiti θα επικεντρωθούν στον κύριο χώρο στην οδό Αθηνών δημιουργώντας όλοι μαζί ένα φαντασμαγορικό έργο. Υπεύθυνοι για αυτό το μέρος της εκδήλωσης είναι η ομάδα του 2c Design Box και φιλοξενούμενοι και ντόπιοι καλλιτέχνες είναι μεταξύ άλλων οι Arsek, Erase, Alex Martinez, Zabou, KIWIE, Edmon, Rate, Paparazzi, Opsis

- Μουσική σκηνή 1: Μπροστά στη πλατεία Σαριπόλου σε μια μεγάλη σκηνή και για 10 ώρες θα παρουσιαστούν συγκροτήματα και djs. Ρυθμούς ρόκ, πόπ, acoustic, ελληνικά και ξένα τραγούδια, reggae, dance, mcs και rappers. Την επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο Φάνης Κρίγκος από το Κανάλι 6 σε συνεργασία με τους ηχολήπτες και τεχνικούς της Event Pro (Αναλυτικά το μουσικό πρόγραμμα)

- Μουσική σκηνή 2: Στην Πλατεία Πανεπιστημίου πίσω από τον παλιό ταχυδρομείο θα στηθεί 2η σκηνή όπου djs θα παίζουν από τις 11 μέχρι τις 7 το βράδυ Reggae, Roots και Dub ρυθμούς

- Skatepark: Πιο μεγάλο και πιο πολλά εμπόδια από ποτέ θα στηθεί μπροστά από το πρώην Βιβλιοπωλείο Ιωαννίδη στην οδό Αθηνών. Υπεύθυνοι και συντονιστές είναι για ακόμα μια χρονιά η ομάδα του Go4it με διαγωνισμούς και δώρα.

 

 1 person, outdoor



- Για πρώτη φορά στην Κύπρο δωμάτιο φωτογραφίας με ειδικά εφέ: Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Georgi Kasabov-Dodo που χρησιμοποιεί διάφορα ειδικά εφέ για να φωτογραφίζει άτομα και τοπία με μαγευτικό αποτέλεσμα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν τη δική τους μοναδική φωτογραφία εντελώς δωρεάν. Η εκτύπωση θα γίνεται στο The Copy Shop στην οδό Σαριπόλου και η φωτογράφιση στο διπλανό κατάστημα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

- Για πρώτη φορά στην Κύπρο τρισδιάστατο έργο τέχνης στο πεζοδρόμιο: Η εταιρεία CAT shoes φιλοξενεί 2 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τους fl1p και mister Achilles και θα δημιουργήσουν για πρώτη φορά στην Κύπρο ενα φαντασμαγορικό έργο 3D στο πεζοδρόμιο.

- Street Basket: η ομάδα του 3 on 3 θα βρίσκεται στην Πλατεία Πανεπιστημίου για ενημέρωση και δηλώσεις συμμετοχής. Θα εγκαταστήσουν καλάθι και θα μπορούν οι επισκέπτες να οργανώσουν μίνι παιγνίδια μπάσκετ και διαγωνισμούς βολών.

- Χορευτές: η ώρα 12:00 θα χορέψουν hip hop και breakdance χορευτές από τις σχολές Evis School of Dance και Dance Studio Ilaria and Valeria

- Παιγνιδότοπος: Οργανωμένος παιγνιδότοπος στον χώρο στάθμευσης του κτιρίου Ττοφή Κυριάκου με παιγνίδια για όλες τις ηλικίες

- Επιδειξη με μοτοσυκλέττες: Η Sayious Adventure σε ένα μεγάλο χώρο στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού θα κάνει επίδειξη με μοτοσυκλέττες τύπου Enduro. Μια πραγματικά φαντασμαγορική παραγωγή

- Εργαστήρια: Ρομποτικής, Ζωγραφικής και φωτογραφίας

- Face painting και χειροτεχνίες για παιδιά: Η ομάδα του blog Wednesday Morning Coffee μαζί με το Funraising θα βρίσκεται με δικό της περίπτερο για ενίσχυση του συνδέσμου τους.

- Άλλες οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα: Ίδρυμα Θεοτόκος, Sofia Foundation for Children, Sirius Dog Sanctuary, Φίλοι της Γής συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα για πώληση διαφόρων χειροποίητων αντικειμένων για ενίσχυση του συνδέσμου τους. Στο Ίδρυμα Θεοτόκος δίνονται όλες οι εισπράξεις από την ενοικίαση των τραπεζιών στην υπαίθρια αγορά.

- Υπαίθρια αγορά: Πάνω από 70 εκθέτες συμμετέχουν με τραπέζι ή περίπτερο για την πώληση ή έκθεση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Μεταξύ αυτών είναι χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, έπιπλα, διακοσμητικά, decoupage, henna tattoos, magic tricks, βιτρό, ονειροπαγίδες, τσάντες και παραδοσιακά αντικείμενα, σκεύη και φαγητά.

- Έκθεση φωτογραφίας: Το Orasi photo Club

 

 one or more people, sky and outdoor



* Στους καλλιτέχνες δόθηκαν προκαθορισμένοι τοίχοι κτιρίων μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τις Τοπικές Αρχές. Η χρήση spray από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες να φιλοτεχνούν τα έργα τους, να συνομιλήσουν μαζί τους και να μάθουν για τη τέχνη του graffiti. Όποιος θέλει να δοκιμάσει αυτή την τέχνη μπορεί να αποταθεί στις σχολές ζωγραφικής που παρέχουν αυτά τα μαθήματα. 

 

Καλούμε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από τον παραλιακό δρόμο. Υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του παλιού λιμανιού και της επίχωσης. Απ’ εκεί ο χώρος του φεστιβάλ απέχει μόνο 150 μέτρα. Σας συνιστούμε να αδράξετε την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατα ή πατίνια  ή  να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης της Λεμεσού περπατώντας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ