Ο Κύπριος «μποντιμπιλντεράς» που έγινε YouTuber

«Όποιος άντρας ζυγίζει κάτω από 110 κιλά είναι γυναίκα», είχε δηλώσει ο γνωστός αρσιβαρίστας Matt Rhodes, αποτυπώνοντας με τον πιο απόλυτο τρόπο την εμμονή κάποιων αντρών στο να αποκτήσουν μυϊκό όγκο.

 


Article featured image
Article featured image

Με θυμάμαι μικρό κάποτε να θαυμάζω αυτούς τους άνδρες και κάποτε να τους κοροϊδεύω, με τη μόνη διαφορά ότι τους κορόιδευα πίσω από την πλάτη τους -δεν τολμούσα να το κάνω μπροστά τους.

Στα 70s και τα 80s ένας αυστριακός κατέκτησε την Αμερική και με τη δημοτικότητά του έκανε το bodybuilding πολύ δημοφιλές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για τον Άρνολντ Σβάτζενεγκερ.

Στην Κύπρο, ο πρώτος που έγραψε ιστορία στη νέα μανία της εποχής, ο απόλυτος πρωταθλητής, ήταν αναμφισβήτητα ο Ντίνος Λαζάρου, με 11 παγκύπριους τίτλους και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

 



Το 1977, πριν ακόμα αφήσει το μουστάκι που είναι σήμα κατατεθέν

 

Ο Ντίνος υπήρξε σαφώς μια θρυλική φιγούρα στους δρόμους και τα γυμναστήρια της πρωτεύουσας, από το 1977 που έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες μέχρι και σήμερα, αφού είναι Διεθνής Κριτής Αγώνων σωματικής διάπλασης, ενώ παράλληλα διατηρεί το γυμναστήριο Dinos Power Gym, στην Ανθούπολη.

 




Αν οι Αρμόδιοι αρχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε στην Κύπρο θα σταματήσει όχι μόνο το bodybuilding αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα.






 

Μια κουβέντα μαζί του είναι πάντα απολαυστική αφού ως γνωστό ποτέ δεν μασά τα λόγια του, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο θέμα αναβολικά στον αθλητισμό.

«Αν οι Αρμόδιοι αρχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε στην Κύπρο θα σταματήσει όχι μόνο το bodybuilding αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα».

Αυτή η δήλωση-βόμβα δεν προέρχεται από κάποιον τυχαίο αλλά από έναν άνθρωπο που πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας για 40 χρόνια, αρχικά ως πρωταθλητής μήκους και καλαθοσφαιριστής και στη συνέχεια ως πολυπρωταθλητής σε αγώνες Σωματικής Διάπλασης.

Ο λόγος που οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια; Τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα αναβολικά, αφού η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει τζίρο μεγαλύτερο κι από αυτό των ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα πάντα με το Ντίνο.

«Ακόμη και άτομα που είναι υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται στη διακίνηση αναβολικών» είναι η επόμενη δήλωση που λέγεται και με αφήνει εκ νέου άναυδο. «Να ξέρεις πως τα αναβολικά απλώς δημιουργούν ένα τεχνητό φούσκωμα, ενώ μόλις τα σταματήσεις η μάζα που σου έδωσαν εξαφανίζεται. Είμαι 59 χρονών και με μερικές εβδομάδες κατάλληλη δίαιτα θα μπορούσα να παρουσιαστώ πολύ κοντά στο πώς ήμουν στα 29, όταν ήμουν στο top της φόρμας μου!».

 



Βλέποντάς τον να σηκώνει άπειρα κιλά σίδερο, δεν το αμφιβάλω, και συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μου το τραγούδι «Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός», μια σύνθεση του κύπριου Μάνου Λοΐζου που υπήρξε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ‘70 και υμνούσε ένα θρυλικό παλαιστή με υπερφυσική δύναμη. Συμπωματικά, την ίδια περίοδο με το τραγούδι, άρχισε και η ενασχόληση του Ντίνου με το Body Building.

 

 



Μετά από τέσσερις δεκαετίες στον χώρο, έχει μια συμβουλή να δώσει στους γονείς, κι αυτή είναι να ψάχνουν προσεκτικά σε ποιον θα εμπιστευθούν το παιδί τους όσον αφορά τον τρόπο εκγύμνασής του.

 



 

Πριν φύγω, τον ρωτώ αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και μου απαντά πως δεν ξέρει ούτε καν πόσους παίκτες έχει η κάθε ομάδα.

Είναι, όμως, όπως μου αποκαλύπτει λάτρης του κυνηγίου και του ψαρέματος, ενώ γελώντας μου αποκαλύπτει πως τελευταία έγινε και καναλάρχης! Τι ακριβώς εννοεί; Ρίξτε μια ματιά εδώ www.facebook.com/DinosTV και θα καταλάβετε!

 

 

 



 

Δ.Τ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ