5 (ανατρεπτικά) γκέι κινηματογραφικά φιλιά! {spoiler alert}

Article featured image
Article featured image

Από το προσφάτως βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «La Vie d’Adele» του Abdellatif Kechiche και το μελαγχολικό «Happy Together» του Wong Kar Wai, μεχρί το δημοφιλές «Brokeback Mountain» του Ang Lee και το στιλάτο «A Single Man» του Tom Ford, το γκέι σινεμά έχει μια πλειάδα αριστουργημάτων να επιδείξει.

 

Με αφορμή λοιπόν την 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου «Ίδια Αγάπη – Ίσα Δικαιώματα» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα το απόγευμα στη Λευκωσία, αποφάσισα να τιμήσω και εγώ με τη σειρά μου τη διοργάνωση και να σου παρουσιάσω κάτι διαφορετικό: πέντε γκέι κινηματογραφικά φιλιά που με έπιασαν εντελώς απροετοίμαστο!

Γιατί με έπιασαν απροετοίμαστο; Επειδή ο κεντρικός πυρήνας των συγκεκριμένων ταινιών δεν έχει να κάνει τόσο με τις «διαφορετικές» σεξουαλικές προτιμήσεις των ηρώων τους, αλλά κυρίως με την μπερδεμένη ψυχολογική τους κατάσταση.

 

1. Black Swan



Για την εξαιρετική της ερμηνεία στο σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ του Darren Aronofsky, η Natalie Portman κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Στην ταινία, η Portman υποδύεται τη Nina, μια καθωσπρέπει μπαλαρίνα που θέλει οπωσδήποτε να παίξει το ρόλο του Μαύρου Κύκνου στην παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων». Όμως, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει το ρόλο από την ανταγωνίστρια της, τη νεαρή χορεύτρια Lily (Mila Kunis). Καθώς αναπτύσσεται μια ιδιόμορφη φιλία ανάμεσα στις δύο αντίπαλες χορεύτριες, η Nina (υπό την επήρεια ναρκωτικών) μοιράζεται με τη Lily ένα βράδυ μια καυτή ερωτική σκηνή...





2. American Beauty



Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον καταπληκτικό ρόλο του Kevin Spacey στην δραμεντί «American Beauty» του Sam Mendes; Ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του ηθοποιός, υποδύεται τον Lester, έναν ευκατάστατο οικογενειάρχη των προαστίων, που συνειδητοποιεί μετά από χρόνια τη μονότονη και ανούσια καθημερινότητα του. Στην ταινία συμμετέχει και ο Chris Cooper, ο οποίος υποδύεται τον συντηρητικό, φασίστα και ομοφοβικό στρατιωτικό γείτονα του, Colonel Fitts. Οι μάσκες σύντομα θα πέσουν. Ο Fitts -ο οποίος υποψιάζεται ότι ο Lester είναι ομοφυλόφιλος- θα του χαρίσει -ένα βράδυ που ‘βρεχε, που ‘βρεχε μονότονα- ένα... παθιασμένο φιλί. Η εξέλιξη; Απρόβλεπτη!





3. Chloe



Στην ταινία του Atom Egoyan, ο Liam Neeson (προτού γίνει ο απόλυτος action hero) και η Julian Moore υποδύονται ένα ευκατάστατο παντρεμένο ζευγάρι, τον David και την Catherine. Όταν ο David θα αργήσει ένα βράδυ να γυρίσει στο σπίτι, η Catherine θα ψάξει το κινητό του και θα ανακαλύψει ορισμένα περίεργα μηνύματα. Έτσι, θα προσλάβει την Chloe (Amanda Seyfried) μια σέξι συνοδό κυριών, για να δει αν τελικά ο σύζυγος της την απατά. Έλα που όμως η Catherine θα υποκύψει πρώτη στο επικίνδυνο ερωτικό κάλεσμα της σαγηνευτικής Chloe...  https://www.youtube.com/watch?v=q06-TaBcH5E





4. Το Τανγκό των Χριστουγέννων



Η ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη (βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη) μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1970, στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο, όπου οι στρατιώτες προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ο υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης (Γιάννης Στάνκογλου), άνθρωπος κλειστός, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, τη Ζωή. Δεν ξέρει όμως, να χορεύει, έτσι θα ζητήσει τη βοήθεια ενός συνεσταλμένου φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου (Αντίνοος Αλμπάνης). Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα τανγκό, το οποίο θα αλλάξει τις ζωές των δύο αντρών μια για πάντα.





5. Mulholland Drive



Στο σουρεαλιστικό δράμα μυστηρίου του David Lynch, παρακολουθούμε την ιστορία της Betty Elms (Naomi Watts) μιας νεαρής γυναίκας που μόλις έφτασε στο Λος Άντζελες με κρυφό όνειρο να γίνει ηθοποιός και η οποία θα ανακαλύψει στο διαμέρισμά της μια κυνηγημένη κοπέλα που πάσχει από αμνησία (Laura Harring). Η Betty θα αρχίσει να νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη για την άγνωστη γυναίκα, και καθώς τη βοηθά να βρει την αλήθεια, οι δύο τους μας χαρίζουν μια άκρως αισθησιακή σκηνή...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ