4,5 χιλιάδες πολίτες στο πρώτο Gay Pride

Article featured image
Article featured image

Ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα στην Κύπρο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη σεξουαλική και όχι μόνο απελευθέρωση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, ή αλλιώς Gay Pride που διοργανώθηκε ποτέ στο νησί, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η προσέλευση του κόσμου στο parade ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπολογίζεται πως την πορεία τίμησαν με την παρουσία τους κοντά στις 4.500 πολίτες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλα τα φάσματα της κοινωνίας, ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων, πολιτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές από τα μεγαλύτερα κόμματα, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες, άτομα ΛΟΑΤ και μη καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά απέδειξαν πως η κοινωνία της Κύπρου έχει ωριμάσει πολύ περισσότερο απ' ότι έδειχναν οι μέχρι τώρα αποκαρδιωτικές στατιστικές.

Στον αντίποδα, η αντεκδήλωση διαμαρτυρίας που εναντιώνεται στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους ΛΟΑΤ και που διοργανώθηκε από το λεγόμενο ΠΑ.ΧΟ.Κ (Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα) κατόρθωσε να συγκεντρώσει μερικές δεκάδες άτομα, κυρίως ιερείς της εκκλησίας και συνταξιούχους, που διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας σταυρούς, ελληνικές σημαίες και δικέφαλους αετούς.

Ακολουθεί σύντομα εκτενέστερο φωτορεπορτάζ και πληροφορίες για τη μέρα που ο ουρανός της Λευκωσίας έγινε πολύχρωμος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ