Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η επ’ αόριστον απεργία των αστικών λεωφορείων στην Πάφο, η υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας στη βαθμίδα σκουπίδια από τον S&P και η νέα υπηρεσία γνωριμιών που θα προσφέρει πλέον το Facebook.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Χωρίς λεωφορεία η Πάφος από την 1η Μαΐου

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο. Τα 117 οχήματα της εταιρείας παραμένουν στους χώρους στάθμευσης του Οργανισμού, ενώ οι 237 εργαζόμενοι, οδηγοί και άλλο προσωπικό, προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη.

Από την απεργία επηρεάζονται 6 χιλιάδες μαθητές και 15-18 χιλιάδες τουρίστες και εργαζόμενοι, που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι οδηγοί εκφράζουν την απολογία τους προς το επιβατικό κοινό διαβεβαιώνοντας πως μόλις πληρωθούν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.



 

Λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές η οικονομία της Τουρκίας υποβαθμίζεται περαιτέρω

Image result for υποβάθμιση οικονομίας τουρκίας

Προχωρώντας σε απροσδόκητη κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε την Τρίτη (1/5) το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, στέλνοντάς τα ακόμη πιο βαθιά στο πεδίο των «σκουπιδιών», δηλαδή των τοποθετήσεων που δεν θεωρούνται επενδύσεις. Ο S&P σημείωσε ότι η υποβάθμιση (σε BB-/B από BB/B) δεν αποτελούσε μέρος των προγραμματισμένων αξιολογήσεων του τουρκικού κρατικού αξιόχρεου και έλαβε την απόφαση λόγω των εντεινόμενων «ανησυχιών» του.



 

Νέα εποχή για το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά του να εισέλθει στην αγορά των ιστότοπων γνωριμιών, διαβεβαιώνοντας τους χρήστες του για την προστασία των δεδομένων τους στον απόηχο της υπόθεσης Cambridge Analytica. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας Ημερίδας των σχεδιαστών του ιστότοπου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Διευκρίνισε ότι η νέα αυτή υπηρεσία δεν θα στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων αλλά στο να βοηθήσει τους χρήστες της να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του ιστότοπου.

Αυτή η υπηρεσία «θα προορίζεται στην οικοδόμηση αυθεντικών και σταθερών σχέσεων, όχι μονάχα σε σχέσεις της μιας νύχτας» επισήμανε ο ιδρυτής του Facebook, υπογραμμίζοντας ότι από τα 2 δισεκατομμύρια των χρηστών του μέσου περίπου τα 200 εκατομμύρια δηλώνουν εργένηδες. Ο Ζάκερμπεργκ δεν διευκρίνισε εάν για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή θα πρέπει να καταβάλλεται αντίτιμο, καθώς έως σήμερα η πλειονότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η πλατφόρμα είναι δωρεάν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ