«Κύριε Αναστασιάδη εάν συνεχίσεις έτσι θα μετακομίσουμε στη Β. Κύπρο»

Μία ομάδα πολιτών αντιδρά στην προοπτική διχοτόμησης της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες ως βάση για τη λύση του Κυπριακού πριν μερικές ημέρες, ήταν, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, μία βόμβα που προκάλεσε έναν μη αναμενόμενο σεισμό στην Ε/κ ηγεσία.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί έριξε το γάντι στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αποτίναξης της φήμης του απορριπτικού. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό πέτυχε, αφού η νευρική αντίδραση του ΠτΔ στην πρόταση Ακκιντζί και η προσπάθειά του να στρέψει και πάλι τα βέλη στον Τ/κ ηγέτη δημιούργησε μια αρνητική εικόνα ως προς το κατά πόσο η Ε/κ ηγεσία επιθυμεί εν τέλει τη λύση, η βολεύεται με το να διαιωνίζει την παρούσα κατάσταση.

Παρατηρώντας λίγο τις online αντιδράσεις του κόσμου, εύκολα μπορείς να αντιληφθείς τα δύο στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και το κλίμα επανένωσης που πλέον μοιάζει πιο έντονο από ποτέ. Μάλιστα, το γεγονός επιβεβαιώνεται κάπως, αφού πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εάν ο Νίκος Αναστασιάδης δεν αλλάξει στάση ως προς το θέμα του Κυπριακού, τότε σκέφτονται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να εγγραφούν ως πολίτες της ΤΔΒΚ, αφού δεν επιθυμούν με τίποτα να δουν την πατρίδα τους διχοτομημένη.

Μια τέτοιου τύπου ανάρτηση διαβάσαμε και στο blog dionysiakos.wordpress.com, όπου μία ομάδα πολιτών αναφέρει πως εάν ο ΠτΔ δεν αλλάξει στάση, τότε θα μετακομίσουν στη Βόρεια Κύπρο.





Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:

Πρόεδρε, αν συνεχίσεις έτσι θα πάμε στον Βορρά

«Κύριε Αναστασιάδη είμαστε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τασσόμαστε υπέρ της λύσης και έχουμε αποφασίσει ότι εάν δεν πετύχεις συμφωνία, θα μετακομίσουμε στη βόρεια Κύπρο, θα πάρουμε υπηκοότητα του ψευδοκράτους και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας στην άλλη πλευρά. Δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να διχοτομήσετε την Κύπρο και να τουρκοποιήσετε το βόρειο μέρος. Θα πάμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια των Τ/κ να επιβιώσουν στην ίδια τους τη χώρα και θα καταγγείλουμε την Κ.Δ ότι δεν μας προσφέρει ένας ασφαλές και αξιοπρεπές πλαίσιο διαβίωσης. Ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα της διχοτόμησης».



Σκοπός μας δεν είναι να επικροτήσουμε, ούτε να κατακρίνουμε την πιο πάνω άποψη. Ούτε και να πούμε αν είναι σωστή ή λάθος μία τέτοια στάση. Ωστόσο, είναι μία πλευρά της κοινωνίας που θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον να προβληθεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ