Η ελ. Βουλή ψήφισε την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια [+11 άθλια σχόλια που ακολούθησαν]

Εγκρίθηκε το επίμαχο και αμφισβητούμενο νομοσχέδιο και όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις ήταν πολυποίκιλες, πολυδιάστατες και πολύ-κάφρικες. 

 


Article featured image
Article featured image

Έπειτα από μέρες συζητήσεων, διαφωνιών, εντάσεων και συγκρούσεων, ψηφίστηκε τελικά το περιβόητο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ελληνική βουλή και αφορούσε την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ένα δικαίωμα που μέχρι πρότινος δεν είχαν, έστω και αν πληρούσαν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια.

Χθες και έπειτα από μία μαραθώνια διαβούλευση, η Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής προς τιμή της υπερψήφισε το επίμαχο άρθρο το οποίο δίνει τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.  

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο της LIFO, υπέρ του άρθρου 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής», τάχθηκαν υπέρ 161 βουλευτές, έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 264 βουλευτές.   

 



Διαβάστε επίσης: «Κάποιες φορές νιώθουμε ότι είμαστε η μόνη γκέι οικογένεια με δύο μπαμπάδες στην Κύπρο»





Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8. Νωρίτερα, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν. Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε η Χρυσή Αυγή επί του άρθρου 8.  

Έπειτα από τη γνωστοποίηση της απόφασης της ελληνικής βουλής, οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν έντονες και ετερόκλιτες, με τους υποστηρικτές και τους πολέμιους να μπαίνουν σε ένα ατέρμονο διάλογο για τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας απόφασης.

Μπήκαμε, διαβάσαμε και επιλέξαμε τα πιο, ας πούμε, μη ανθρώπινα σχόλια που έπαιξαν σε commenting και τα παραθέτουμε πιο κάτω.Άντε και στα δικά μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ