Ο καθόλου τυχαίος Έλληνας σχεδιαστής που έφτιαξε τη fuego-φόρμα της Φουρέιρα

Πρόκειται για έναν από τους Έλληνες σχεδιαστές που έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται ότι κάνει διεθνή καριέρα, αφού εκτός από τις εγχώριες σταρ τον εμπιστεύονται επίσης οι μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη.

 


Article featured image
Article featured image

Jennifer Lopez, Shakira και Beyonce έχουν φορέσει δημιουργίες του, πολύ απλά γιατί ο Βρεττός Βρεττάκος ξέρει να τις κάνουν να λάμπουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά Βρεττός Βρεττάκος ξεκινά την καριέρα του σπουδάζοντας Δημοσιογραφία και ΜΜΕ. Το σαράκι της μόδας όμως τον τρώει και όταν οι γονείς του καταλαβαίνουν ότι μόνο αυτή η δουλειά μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο τον στέλνουν στο εξωτερικό. Πρώτος σταθμός η Ρώμη όπου σπουδάζει μόδα και θεατρικά κοστούμια. Δεύτερος, το Λονδίνο όπου φοιτά στο φημισμένο Royal College of Art του Λονδίνου. Ήταν, μάλιστα, η πτυχιακή του συλλογή «Ptihoseis-Ripples» που  τον εδραίωσε ως ένα από τους νεότερους underground designers στη Μεγάλη Βρετανία, το 2005. Μια συλλογή του πουλήθηκε όλη από τις διάσημες μπουτίκ του Τόκιο και του Λονδίνου.

 



Αργότερα, ήρθε η συνεργασία με τον Dior, επί εποχής Τζον Γκαλιάνο, όπου ο Βρεττάκος εργάζεται στο κομμάτι του σχεδιασμού. Το γεγονός ότι τον υποχρεώνουν να υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας τον έκανε να εγκαταλείψει τον μεγάλο οίκο μόδας και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για αυτή του την επιλογή δικαιώθηκε 100%.

 



 

Πέρα από τις εγχώριες σταρ που τον έχουν για θεό τους (Δέσποινα Βανδή, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα, Ζέτα Μακρυπούλια), σιγά-σιγά άρχισαν και οι μεγάλες σταρ του εξωτερικού, μια-μια, να επιλέγουν δημιουργίες τους όταν θέλουν να κάνουν μια σπέσιαλ εμφάνιση.

Αρχικά, ήταν η Μπιγιονσέ, έπειτα η Τζένιφερ Λόπεζ και μετά η Σακίρα. Ίσως είναι το γεγονός ότι τα ρούχα του είναι σέξι χωρίς να είναι προκλητικά. Ίσως είναι απλώς ότι τις κάνουν να λάμπουν!

 



 

Σε σχέση με τη φόρμα που δημιούργησε για την Ελένη Φουρέιρα και τη Eurovision, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε κάνει τρεις φόρμες, οι οποίες είχαν πάρα πολύ κοντινές χρωματικές αποχρώσεις. Ήταν όλες εμπνευσμένες από τη φωτιά.

Φορέθηκαν άλλες δύο που ήταν διαφορετικές, αλλά δεν μπόρεσε να το καταλάβει κανείς λόγω του ότι ήταν μικρές οι διαφορές. Τελικά, επιλέχθηκε η πρώτη φόρμα, η οποία είχε φορεθεί ήδη από την πρώτη πρόβα».

Όσο για την επιλογή του υφάσματος, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Αν βγάλει το δερμάτινο η Ελένη στον τελικό θα δείτε κάτι εντυπωσιακό… Αλλά νομίζω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είναι όλα προγραμματισμένα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ