Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα θυμίζει λίγο Βόρεια Κορέα

Πρωταγωνιστεί ο ίδιος και μόνο αυτός.

 


Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι γεγονός ότι κάνουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη. Την ίδια τακτική συνεχίζει βεβαίως και η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία τα πάει ένα βήμα παραπέρα ποστάροντας κάθε τόσο βιντεάκια μέσα από τα οποία επιδιώκει να παρουσιάσει το κυβερνητικό της έργο.

Χθες, η επίσημη σελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού ανέβασε ένα καινούργιο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνιστεί. Στόχος του βίντεο είναι να παρουσιάσει τις πολύ καλές σχέσεις που έχτισε η χώρα με τη διεθνή κοινότητα όλο το προηγούμενο διάστημα και την αναγνώριση που χαίρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τους ξένους αρχηγούς κρατών.

Στο βίντεο ακούγονται ατάκες όπως το εκπληκτικό «επιστροφή στην κανονικότητα», «το δίκαιο που έγινε πράξη» και το αμίμητο «Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους», με τον Αλέξη να κοιτάει την κάμερα στα κατάματα.

Παρακολουθώντας το, ένα πράγμα μας θύμισε το όλο εγχείρημα. Την τακτική του Κιμ Γιονγκ Ουν, να παρουσιάζει εντός της χώρας του στημένα βιντεάκια από διεθνείς επιτυχίες αθλητών και επιστημόνων της Β. Κορέας στο εξωτερικό για να τους πείσει ότι η χώρα τους είναι η καλύτερη όλων, με διεθνή αναγνώριση και επιτυχίες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ