Για ποιο λόγο θα κλείσουν το ΓΣΠ;

Τι συμβαίνει;

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του τελικού κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Μαΐου, το ΓΣΠ έκλεισε τις πόρτες του και θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 2 μήνες.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εργασίες συντήρησης που ξεκίνησαν σήμερα 17 Μαΐου και αφορούν τον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), στον Στρόβολο.

Η συγκεκριμένη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αφού θα περιλαμβάνει αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λάσπης που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάτω από το γρασίδι και προσθήκη ειδικής άμμου, η οποία εισάγεται από την Αίγυπτο. Θα ακολουθήσει επανασπορά του γρασιδιού. Παρόν στη διαδικασία συντήρησης είναι ειδικός σύμβουλος από το Ισραήλ, η εταιρεία του οποίου είχε σχεδιάσει και τοποθετήσει τον χορτοτάπητα του σταδίου με τη δημιουργία του πριν 19 χρόνια. Το στάδιο αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση γύρω στις 10 Ιουλίου 2018.

 



Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει πλήρης συντήρηση ώστε να μειωθούν, όσο το δυνατό περισσότερο, οι πιθανότητες πλημμύρας του αγωνιστικού χώρου με επακόλουθο την αναβολή ποδοσφαιρικών αγώνων, γεγονός που παρουσιάστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία του Σταδίου και οφείλεται κυρίως στην επιβάρυνση του με πέραν των 80 αγώνων ανά αγωνιστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το στάδιο ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου του ΓΣΠ, είναι το μόνο στην Κύπρο που είναι πλήρως εγκεκριμένο από τη FIFA και την UEFA για όλα τα επίπεδα αγώνων. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 105 μέτρα x 68 μέτρα και εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1999.

Έχει χωρητικότητα 23,000 θεατών. Από τη δημιουργία του αποτελεί την έδρα των ποδοσφαιρικών ομάδων ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια Λευκωσίας, ενώ κάποιες περιόδους φιλοξένησε και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ