Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία [ακόμη προλαβαίνεις]

Εάν αναρωτιέσαι σε τι αναφερόμαστε, τότε μάλλον αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα.

 


Article featured image
Article featured image

Λέμε και γράφουμε γι’ αυτό εδώ και καιρό, ενώ όσο ο καιρός πλησιάζει η αγωνία για το τι θα δούμε στο 2ο ROBOTEX CYPRUS γίνεται όλο και μεγαλύτερη, και όχι άδικα.

Ένα περίπου μήνα πριν την επίσημη έναρξη της διήμερης διοργάνωσης, οι διοργανωτές του ROBOTEX 18 συνάντησαν τα παιδιά και τους προπονητές του εργαστηρίου πολιτισμού «Απόπλους» και μίλησε μαζί τους, φυσικά, για τα robot και την επικείμενη συμμετοχή τους στο Robotex18.

 

Τι έχει ο κόσμος των robot που σας εξιτάρει τόσο πολύ;

Μέσα από τον κόσμο των ρομπότ μπορούμε να κάνουμε τη φαντασία μας πραγματικότητα. Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ρομπότ που κινούνται από μόνα τους. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ό,τι ιδέα σκεφτούμε! Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε σε διαγωνισμούς, όπως αυτόν της Robotex, να κερδίζουμε μετάλλια και να πηγαίνουμε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς!

 



Τι θα προσπαθήσετε να πετύχετε στο φετινό Robotex;

Στο φετινό διαγωνισμό θα σας καταπλήξουμε με τις κατασκευές μας! Ξεκινήσαμε ήδη προετοιμασίες και οι ιδέες μας είναι πολλές. Από ιπτάμενες μπότες μέχρι ευρεσιτεχνίες που βοηθούν άτομα με αναπηρίες αλλά και που “καθαρίζουν” το περιβάλλον μας.

 

Μέχρι που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε; Ή καλύτερα, γενικότερα πού θέλετε να φτάσετε;

Πάντα στοχεύουμε για το καλύτερο! Θα θέλαμε να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο, να πάμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Εσθονία και γενικά να αλωνίσουμε τους διαγωνισμούς ρομποτικής σε όλη την υφήλιο!

Αλλά πάνω από όλα μετρά το ότι βδομάδα με τη βδομάδα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, χτίζουμε μια δυνατή ομάδα και είμαστε σίγουροι ότι σε λίγα χρόνια θα δημιουργούμε, οι ίδιοι, ρομπότ που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας!

 



 

Αν θέλεις κι εσύ να είσαι μέρος σε αυτή τη μοναδική εμπειρία ακόμη προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή.

Η 23η Μαΐου είναι η τελευταία μέρα εγγραφής στο 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX που διοργανώνει το Cyprus Computer Society στις 23 και 24 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου ως συνδιοργανωτές, τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη και την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, το ROBOTEX CYPRUS18 απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.  Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι δωρεάν και το βραβείο για τις νικήτριες ομάδες θα είναι, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ