Ένας ιερέας παραδέχεται την «ήττα» του απέναντι σε έναν άθεο

Όταν η πραγματική αλήθεια, απέχει από Θεούς και θρησκείες.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι εύκολο να το αναγνωρίσεις, ούτε να αποδεχτείς και κυρίως δεν είναι εύκολο να παραδεχτείς ότι ηττήθηκες από κάτι εντελώς αντίθετο από όλα όσα πρεσβεύεις και κηρύττεις.   

Και όμως, ο πνευματικός Ανδρέας Κονάνος, γνωστός και πολύ δημοφιλής για το έργο και τη δράση του, κατάφερε να ξεπεράσει προσωπικές ιδεοληψίες και να αναγνωρίσει τον άνθρωπο πίσω από την ταμπέλα του «αθεϊσμού».

Παρότι τα κείμενα του συνήθως είναι μακροσκελή, αυτή τη φορά δεν έγραψε πολλά. Θέλησε μόνο να αφιερώσει μερικές λέξεις σ’ έναν καλό του άθεο φίλο, του οποίου οι πράξεις και η ζωή του, έκαναν τον πάτερ να νιώσει λίγος και μικρός, αφού όπως χαρακτηριστικά γράφει, αυτός μιλάει για την αγάπη, ενώ ο άθεος πράττει γι’ αυτήν.



Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:

Κι εκεί που πάω να τρομάξω απ’ τη δήλωση της «αθεΐας» σου, σε γνωρίζω λίγο καλύτερα και με συγκινεί πολύ η ανθρωπιά σου. Η γνησιότητά σου. Που μιλάς αληθινά,  χωρίς να κολακεύεις ή να γλύφεις. Τα μάτια σου μου θυμίζουν πώς θα έπρεπε να ‘ναι τα δικά μου, που λέω ότι δήθεν βλέπω το Χριστό.

Η σκέψη σου, καθαρή σε πολλά, χωρίς υπεκφυγές, καχυποψίες, πονηριά.

Η τσέπη σου άδεια. Το βιβλιάριό σου, με ελάχιστα ευρώ. Η καρδιά σου, ευαίσθητη. Είδα κι έναν άλλο «άθεο» που κρατούσε συντροφιά σ’ ένα παιδάκι με λευχαιμία στο νοσοκομείο ένα βράδυ. Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Πόσο διαφέρουμε, τελικά. Εγώ λέω ότι πιστεύω. Εσύ λες ότι δεν πιστεύεις. Μα πράττεις την αγάπη. Εγώ κυρίως μιλάω γι’ αυτή, και παίζω πετυχημένα το θέατρο του καλού χριστιανού και παπά.

 



Διάβασε επίσης:  Συζήτηση με έναν Ιερέα και έναν Άθεο [ΒΙΝΤΕΟ]



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ