Σχεδόν 40 οι βαθμοί [είμαστε ήδη παραλία]

Τελικά, η Ελένη Φουρέιρα ταιριάζει ακόμη και με την πρόγνωση για τον καιρό. 

 


Article featured image
Article featured image

Και ειδικά όταν η συζήτηση έρχεται στο καλοκαίρι και στις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη άρχισαν να μας δείχνουν τα δόντια τους. 

Από χθες ήδη την περιοχή μας επηρεάζουν πολύ θερμές αέριες μάζες και σχετικά υψηλές πιέσεις, οι οποίες θα κρατήσουν έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναφέρει το kitasweather.

Μέχρι τότε αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος και πολύ θερμός καιρός για την εποχή, με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από περίπου 5 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Οι κανονικές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για την εποχή είναι περίπου 15-30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15-25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 16-27 στα νότια και ανατολικά παράλια και 11-21 στον Πρόδρομο.

Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι χαμηλά, αλλά αρχές της ερχόμενης βδομάδας ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, τα ποσοστά της οποίας δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα μέτρια. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 32 έως 35 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 31-35 στα παράλια και στους 26 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που το απόγευµα θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, το απόγευµα, λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 33 στα δυτικά παράλια και στους 29 βαθµούς στα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα ανατολικά παράλια, στους 24 στα νότια παράλια, στους 21 στα βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ