«Αμπάλατοι» ακροδεξιοί επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Δεν έχουμε μόνο στην Κύπρο το προνόμιο.

 


Article featured image
Article featured image

Σε λιγότερο από δύο ημέρες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε τον χαρακτηρισμό «αμπάλατος» δύο φορές, για περιστατικά τα οποία όχι μόνο δεν μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, αλλά μας προσβάλλουν και δείχνουν το τρομακτικό πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία μας, σε όλη του την έκταση.

Την περασμένη Παρασκευή, κάποιοι «αμπάλατοι», κατέβασαν από ιστό του Πανεπιστημίου Κύπρου τη σημαία της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, καταστρέφοντάς την, επειδή δεν συμφώνησαν με την κίνηση του Πανεπιστημίου. Μόλις χθες, ένα νέο περιστατικό, από Θεσσαλονίκη μεριά, επιβεβαιώνει ότι οι κοινωνία μας νοσεί κι εμείς, απλώς, παρακολουθούμε άπραγοι.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη για τη γενοκτονία των Ποντίων, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος της Πόλης συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Κάποιοι που βρίσκονταν στην τελετή, όταν αντιλήφθηκαν τον δήμαρχο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν αντιδρώντας στη στάση που κρατά τόσο αναφορικά με το Μακεδονικό και την Τουρκία όσο και για το Radical Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πόλη.

Το εξαγριωμένο πλήθος χτύπησε και το κρατικό αυτοκίνητο του Γιάννη Μπουτάρη σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ και προκαλώντας φθορές.

Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση ο Γ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από την ώρα της επίθεσης, δείχνουν -εκτός από τα μανιασμένα ακροδεξιά στοιχεία που χτυπούν το δήμαρχο στο κεφάλι, αφού πρώτα τον είχαν ρίξει στο έδαφος- κι έναν πατέρα ο οποίος στο ένα χέρι κρατάει την παιδί του και με το άλλο χτυπάει και ρίχνει πράγματα στον δήμαρχο.

Από την ίδια ώρα, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε το περιστατικό, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να διαταχθεί η σύλληψή τους.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ