Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η απόβαση τουριστικού επιβατικού πλοίου στην προστατευόμενη παραλία της Λάρα, η κόντρα μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργού Παιδείας, ο απόηχος και οι συλλήψεις της άγριας επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 21 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Βρήκαν κενό (στη Λάρα) και μπήκαν. 

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση επιβατικού πλοίου με τουρίστες να «σταθμεύσει» στην ακτή της Λάρα και να κατεβάσει περιηγητές στην προστατευμένη περιοχή όπου υπάρχουν φωλιές χελωνών, για να περιπλανηθούν. Πολίτες που αντιλήφθηκαν το τι συνέβη, κατήγγειλαν την υπόθεση στις αρμόδιες αρχές. Ακολούθως, το αρμόδιο Τμήμα Αλιείας επενέβη με την μετάβαση επαρχιακού λειτουργού στην περιοχή, αφού διαπιστώθηκε ότι οι επισκέπτες και οι οργανωτές της ξενάγησης προέβησαν σε σκάψιμο στην παραλία, γεγονός που απαγορεύεται ρητώς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ωστόσο, νωρίς σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοιαρίου, αναφέρει ότι η προσάραξη του πλοιαρίου εκεί, είναι καθόλα νόμιμη, αφού από το 2006 που λειτουργεί, και πραγματοποιεί την συγκεκριμένη κρουαζιέρα 3 φορές την εβδομάδα μόνο κατά την περίοδο 1 Απριλίου – 31 Μαΐου και 1 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου. Πάντως, οι αντιδράσεις συνεχίζονται και είμαστε εις αναμονή των εξελίξεων.

 

Στα μαχαίρια Χαμπιαούρης και ΠΟΕΔ 

Στην «εκπνοή» της σχολικής χρονιάς, διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας. Η κατάσταση οξύνθηκε μετά τις αναφορές του Υπουργού Παιδείας σε ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς με ψυχολογικά προβλήματα και την καταγγελία ότι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔ επιχείρησαν να επηρεάσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αλεθρικού, την ώρα που λαμβάνονταν καταθέσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον μοιραίο τραυματισμό του 10χρονου μαθητή. Η ΠΟΕΔ καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας για διασυρμό των εκπαιδευτικών.

Η ΠΟΕΔ, μετά τη διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για οποιοδήποτε θέμα, με εξαίρεση τα ζητήματα, που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, κατήγγειλε τον Υπουργό Παιδείας στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ε.Ε, σχετικά με τη στάση του έναντι συνδικαλιστών της Οργάνωσης, αλλά και των εκπαιδευτικών.



 

Ο απόηχος της άγριας επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη

Επίθεση δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τις εκδηλώσεις για την Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η φασιστική επίθεση απέναντι στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Με την υπόθεση ασχολήθηκαν εκτενών και ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κακίζοντας τη δράση των συγκεκριμένων ομάδων. Η ελληνική αστυνομία, αφού προέβη σε έρευνες σχετικά, προχώρησε ήδη σε δύο συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενόσω ο Γιάννης Μπουτάρης αναρρώνει στο νοσοκομείο και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος διχάζεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ