«Η παρουσία του σκάφους στη Λάρα είναι καθόλα νόμιμη»

Τι απαντά η ιδιοκτήτρια εταιρία στις κατηγορίες για παράνομη αποβίβαση στην προστατευόμενη περιοχή της Λάρα.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε εξ αιτίας των φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο οι οποίες έδειχναν επιβατικό πλοίο να έχει προσαράξει στην προστατευόμενη παραλία της Λάρα, και κόσμο να σκάβει και να κυκλοφορεί ανάμεσα σε φωλιές χελώνων η ιδιοκτήτρια εταιρία απάντησε με επιστολή της στα διάφορα δημοσιεύματα και στις κατηγορίες ότι παράνομα βρέθηκε το πλοιάριο εκεί.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Το σκάφος, παρουσιάστηκε ότι δήθεν έκνομα βρισκόταν προσαραγμένο στη παραλία της Λάρας ενώ βάση του νόμου περί αλιείας Κεφ. 135, νομοθεσία 1989 η απαγόρευση για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι μόνο σε ισχύ κατά την περίοδο 1ηΙουνίου – 30ηΣεπτέμβριου. Το σκάφος λειτουργεί από το 2006 και πραγματοποιεί την συγκεκριμένη κρουαζιέρα 3 φορές την εβδομάδα μόνο κατά την περίοδο 1 Απριλίου – 31 Μαΐου και 1 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου.

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στη παραλία λόγω της κείμενης νομοθεσίας και οι ιδιοκτήτες του σκάφους υποστηρίζουν πως κινούνται μέσα στα σαφή πλαίσια του νόμου. Επιπλέον, βάσει των ιδίων δημοσιευμάτων παρουσιάστηκε η απόλυτη αναληθής και αβάσιμη πληροφόρηση ότι οι επιβάτες του σκάφους μας, έκαναν πάρτι στην παραλίας της Λάρας. Σε καμία περίπτωση οι επιβάτες μας οι οποίοι είναι κατά μέσο όρο 40-70 ετών δεν προέβησαν στις δήθεν προαναφερθείσες ενέργειες.

Η ωριαία παραμονή του σκάφους στο χώρο, είχε  ως ΜΟΝΟ σκοπό την επισκεψιμότητα της παραλίας και ως στάση για τους λουόμενους. Η περιβαλλοντική ευσυνειδησία είναι βασική αρχή και αξία της εταιρείας  και για αυτό το λόγο καθοδηγούμε τις επιβάτες μας καθ’ολη τη διάρκεια της παραμονής μας στη παραλία να είναι φιλικοί και προστατευτικοί προς το περιβάλλον. Ουδέποτε έχουμε αφήσει το παραμικρό σκουπίδι στη παραλία και απεναντίας, το πλήρωμα  μαζεύει τα απορρίμματα που ίσως ανά καιρούς έχουν αφήσει προηγούμενοι επισκέπτες που είχαν πρόσβαση στην παραλία με άλλο μέσο εκτός τους σκάφους μας. Η ανακοίνωση αυτή αποστέλλεται άνευ βλάβης και επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος και ενέργειας προς όσους δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν με δόλο ή χωρίς ανεύθυνες και άδικες κατηγορίες προς την εταιρεία μας, καταλήγει η ανακοίνωση».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ