Συνέχεια με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες [πότε αλλάζει ο καιρός]

Συνεχίζει το σκωτσέζικο ντους.  

 


Article featured image
Article featured image

Πολύ θερμές αέριες μάζες και σχετικά υψηλές πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι τα μέσα, περίπου, της εβδομάδας. Μέχρι τότε, αναμένεται αρκετά θερμός καιρός για την εποχή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από περίπου 3 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή επίπεδα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από περίπου 1-5 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή επίπεδα.

Οι κανονικές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για την εποχή είναι περίπου 16-31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16-25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 16-27 στα νότια και ανατολικά παράλια και 12-22 στον Πρόδρομο. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σκόνη προερχόμενη από τη Βόρειο Αφρική, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Τα επίπεδα υγρασίας ωστόσο θα παραμείνουν χαμηλά.

Πτώση θερμοκρασίας και αύξηση πιθανοτήτων για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας. Παρόλο που η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και αυξάνονται οι πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές, δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία στα σχέδιά σας για το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού τέτοια εποχή οι βροχές δεν συνηθίζονται στα παράλια και παρόλο που η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, ο καιρός παραμένει αρκετά θερμός. Σε περίπτωση αλλαγών θα σας ενημερώσουμε μόλις κρίνουμε ότι χρειάζεται.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Στα υψηλότερα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Στηn ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Στη ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα. Αύριο Τρίτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός από υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το πρώτο μισό της μέρας. Το απόγευμα αναμένονται και περίοδοι με ηλιόλουστο καιρό. Στη ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα και θα κυμαίνεται περίπου 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και αρκετά θερμός για την εποχή. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Στη ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο την Τετάρτη σε σχέση με την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη σημειώνει μικρή πτώση για να κυμανθεί περίπου στα επίπεδα της Τρίτης. Από την Παρασκευή και για τις επόμενες 3-4 μέρες αναμένεται να στρογγυλοκαθίσει αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται χαμηλότερες πιέσεις στη επιφάνεια με αποτέλεσμα να εισέλθουμε σε μια περίοδο με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάζουν κυρίως τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι ακραίες με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις με πιθανότητα δημιουργίας μεμονωμένων προβλημάτων. Πτώση θερμοκρασίας.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη. Το απόγευµα, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ