Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η κατάθεση του ιδρυτή της Facebook στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, η απεργία πείνας και δίψας έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών της οικογένειας Κούρδων και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Wall Street.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 23 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Η απολογία του Ζούγκερμπερκ ενώπιον της Ευρώπης

Έχοντας απέναντί τους όλους τους ευρωβουλευτές του Κοινοβουλίου και εκατομμύρια Ευρωπαίους να τον παρακολουθούν μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης, ο ιδρυτής του Facebook απολογήθηκε για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε να ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Παράλληλα δήλωσε ότι «είναι σημαντική η Ευρώπη για τους πολίτες και οι Αρχές της είναι σημαντικές για εμάς». Ο ίδιος σημείωσε ότι η χρήση των κοινωνικών δικτύων και το Facebook συνέλαβαν στη μείωση των «fake news».

 

 

Σε νέα απεργίας πείνας και δίψας βρίσκεται η οικογένεια του Hassan-Janbali  

Image result for Hassan-Janbali

Από την 14η Μαΐου η οικογένεια του Hassan Janbali προχώρησε σε νέα απεργία πείνας, ενώ από τη Δευτέρα 21 Μαΐου προχώρησε και σε απεργία δίψας ζητώντας από την Κυπριακή Δημοκρατία υπηκοότητα. Τα τέσσερα μέλη της προσφυγικής οικογένειας, βρίσκονται ήδη εδώ και 15 μήνες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενα. Από την Κυριακή 20 Μάιου, ο ΚΙΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση – ψήφισμα καλώντας τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της οικογένειας  Hassan-Janbali και να τους χορηγηθεί η Κυπριακή υπηκοότητα.





Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Wall Street είναι γεγονός 

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διόρισε την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ύστερα από δύο και πλέον αιώνες λειτουργίας, σύμφωνα με το BBC. Η Στέισι Κάνινγκχαμ θα αναβαθμιστεί στον ρόλο της προέδρου New York Stock Exchange (NYSE) από την σημερινή θέση του επιχειρησιακού διευθυντή.  Η Κάνινγκχαμ αντικαθιστά τον Τόμας Φάρλεϊ, που βρισκόταν στο τιμόνι του γνωστότερου αμερικανικού χρηματιστηρίου από το 2013. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της στην JJC, που στη συνέχεια εντάχθηκε στην Bank of America Securities, και είχε υψηλόβαθμες θέσεις στον Nasdaq πριν αναλάβει καθήκοντα στην NYSE.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ