Αυξομειώσεις θερμοκρασίας και τοπικές βροχές από την Παρασκευή

Μέχρι, τότε, την Κύπρο θα επηρεάζουν θερμές αέριες μάζες και αραιή σκόνη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από περίπου 4 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, σύμφωνα με το kitasweather.com

.


Article featured image
Article featured image

Αυτά, μέχρι την Πέμπτη, αφού από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώνει συνεχή σκαμπανεβάσματα με αυξημένες τις πιθανότητες βροχών και καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα. Μία κατάσταση η οποία θα κρατήσει έως τις αρχές Ιουνίου.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το kitasweather.com, δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία για το τριήμερο του κατακλυσμού αφού οι παραλιακές πόλεις δεν αναμένεται να επηρεαστούν από βροχές με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 30 βαθμούς κελσίου.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται σε αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα το οποίο πλησιάζει με πολύ αργό ρυθμό και στην πορεία αναμένεται να στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να εισέλθουμε σε μια περίοδο αστάθειας, με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάζουν κυρίως τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι ακραίες με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, με πιθανότητα δημιουργίας μεμονωμένων προβλημάτων. Στις παράλιες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων από την Τρίτη 29/5 και έπειτα. Η θερμοκρασία αρχικά (Παρασκευή-Σάββατο) σημειώνει πτώση, ενώ αργότερα (Κυριακή και Δευτέρα του Κατακλυσμού) ακολουθεί άνοδος για σημειώσει αισθητή πτώση από την Τρίτη.



Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και αρκετά θερμός για την εποχή. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με χθες και θα κυμαίνεται περίπου 3-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα και θα κυμαίνεται περίπου 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια όπως και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοι ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια όπως και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παραλία, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και περιοχές στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή και μικρή άνοδο μέχρι την Κυριακή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ