Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η μεγάλη αλλαγή που εφαρμόζεται από σήμερα στους κανόνες λειτουργίας του διαδικτύου, η απρόβλεπτη κίνηση του Ντόναλτ Τράμπ να ακυρώσει τη συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη Ηγέτη και η αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 25 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Εφαρμόζεται από σήμερα η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας δεδομένων

Image result for gdpr

Έπειτα από άπειρα email που λαμβάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα για να επιβεβαιώσουμε τα προσωπικά μας στοιχεία στις διάφορες εταιρείες και οργανισμούς που τα κατείχαν έως σήμερα, με ή χωρίς την έγκρισή μας, έφτασε η ημέρα για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Η νέα αυτή νομοθεσία επιδιώκει στην ουσία να περιορίσει την αλόγιστη χρήση προσωπικών μας δεδομένων από τρίτους, εν αγνοία μας, για εμπορική και άλλου τύπου εκμετάλλευση. Η παραβίαση του εν λόγω ψηφίσματος επισύρει αυστηρές ποινές οι οποίες μπορεί να αγγίξουν έως και τα 20 εκατομμύρια πρόστιμο.

Για να μάθεις με απλά λόγια τι είναι αυτό το GDPR δες εδώ.



 



Ο Ντόναλντ Τράπ, κωλύεται να δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν 

Image result for donald trump kim jong un

Γι’ αυτό και ακυρώνει τη συνάντηση κορυφής που είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό, προς έκπληξη της διεθνούς κοινότητας. Η συνάντηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη τις 12 Ιουνίου, ματαιώθηκε χθες Πέμπτη (24/5), με επιτολή του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε πως παρότι ανυπομονούσε να συναντηθεί μαζί του, δεν θα τα καταφέρει ένεκα της προκλητικής του δήλωσης, η οποία ήταν οργισμένη και εχθρική. Παρόλα αυτά, ο Ηγέτης της Βόρειας Κορέας, απάντησε ότι εκτιμά τις έως τώρα προσπάθειες που έχει κάνει για προσέγγιση, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και πως είναι ανοιχτός σε μία μελλοντική συνάντηση.  



 

Λίγο πριν το σαββατοκύριακο ο καιρός το γυρνάει με βροχές και καταιγίδες 

Και εκεί που οι θερμοκρασίες χτυπούσαν κόκκινο όλη την εβδομάδα, το τριήμερο ο καιρός αποφάσισε να μας κάνει χαλάστρα με βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με το δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας Κύπρου, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, και στα νότια παράλια ισχυροί 5 μποφόρ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ