Τους λένε ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε δυστύχημα για να τους αποσπάσουν χρήματα

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί για τη νέα απάτη που έχει εμφανιστεί στην Κύπρο με θύματα ηλικιωμένα άτομα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα 'Φιλελεύθερος', καταγγελίες που δέχτηκε η Αστυνομία Κύπρου κάνουν λόγο για απατεώνες οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν ηλικιωμένους με δόλιο τρόπο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα ηλικιωμένα άτομα δέχονται τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό και πρόσωπο, το οποίο τους αναφέρει ότι η κόρη, ή ο γιος τους ή  κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του άλλου αυτοκινήτου.

Οι επιτήδειοι παρουσιάζονται ως αξιωματικοί της Αστυνομίας και ζητούν χρηματικά ποσά για να μεσολαβήσουν δήθεν για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από οποιανδήποτε ποινική ευθύνη, ενώ εάν τους αναφερθεί από τους ηλικιωμένους ότι δεν έχουν το χρηματικό ποσό που τους ζητείται, τότε τους ζητούν να τους δώσουν χρυσαφικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι δέχονται και δεύτερη τηλεφωνική κλήση από άτομα που προσποιούνται τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία φέρονται να τους αναφέρουν ότι είχαν εμπλακεί σε δυστύχημα και τους εκλιπαρούν να τους βοηθήσουν άμεσα.

Ως εκ τούτου, με αφορμή τα πιο πάνω περιστατικά, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που δεχθεί τέτοιο τηλεφώνημα από τα εν λόγω πρόσωπα, να μην τα εμπιστευτεί, αφού πρόκειται για απατεώνες, και να ενημερώσει σχετικά την Αστυνομία.

Εάν έχει περιέλθει στην αντίληψή σας οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά, καλείστε να επικοινωνήσετε με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ