Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο

Από πότε η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες που επηρέαζαν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, έχουν υποχωρήσει.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις στo δυτικό ¼ του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν βόρεια-βορειοανατολική πορεία και ενδέχεται να επηρεάσουν και κάποια βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα και θα κυμαίνεται περίπου 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Κατακλυσμού, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες κυρίως την Κυριακή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Από την Τρίτη μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και στα δυτικά τμήματα του νησιού κάποιες βραδινές και πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση.


Πηγή: Kitas Weather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ