Από το 1939 τρώμε παγωτό στη Λήδρας [12 ρετρό-ιστορικές φωτογραφίες]

15 εικόνες μέσω των οποίων ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μακρύδρομου αλλά και των παγωτών «Ηράκλης».

 


Article featured image
Article featured image

Το 1939, ο Ηράκλης Δημητρίου, ιδιοκτήτης καφενείου στη Λήδρας, ξεκίνησε τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής παγωτού και σύντομα ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε για την γνησιότητα και τα αγνά υλικά του προϊόντος του.

Σήμερα, επιχείρηση παγωτοποιΐας «Ηράκλης» είναι η μακροβιότερη στο είδος της στην Κύπρο.

 

 

Με αφορμή λοιπόν τα 79 χρόνια λειτουργίας τους στον Μακρύδρομο της Λευκωσίας (τη σημερινή οδό Λήδρας), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ιστορικό Αρχείο Τράπεζας Κύπρου, που γειτνιάζουν με την παγωταρία «Ηράκλης», διοργανώνουν εκδήλωση για την ιστορία της επιχείρησης με αφετηρία την περίοδο της Αγγλοκρατίας.

 

 

Μετά από την περσινή και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου να στηρίξει τεχνίτες και επαγγελματίες, οι οποίοι στεγάζονται και ζωντανεύουν εδώ και πολλές δεκαετίες το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, το Ίδρυμα επιδιώκει μια δυναμικότερη προώθηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου διοργανώνοντας μια εκδήλωση αφιερωμένη με αφιέρωμα στο παραδοσιακό παγωτοπωλείο «Ηράκλης».

 

 

Η οδός «Λήδρας 110» είναι το σημείο κατατεθέν της πόλης, εκεί όπου μικροί και μεγάλοι συναντώνται όχι μόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις των παγωτών αλλά και την ομορφιά της παλιάς Λευκωσίας.

 

 

Κατά την εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία του παγωτού στην Ευρώπη και την Κύπρο, αλλά και να απολαύσει παγωτό στην αυλή με το τέλος της διάλεξης!

 

Παγωτοπωλείο Ηράκλης: 79 χρόνια προσφοράς

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, στις 19:30

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου / Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη

Ομιλήτρια: Δρ Ευαγγελία Ματθοπούλου, ιστορικός

Πληροφορίες: 22128157 / Είσοδος ελεύθερη

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ