Συνεχίζει η κακοκαιρία [ποιες περιοχές επηρεάζει και μέχρι πότε]

Εξακολουθεί να μας κάνει καψόνια ο καιρός με μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

 


Article featured image
Article featured image

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον άστατο καιρό στην Κύπρο μέχρι, τουλάχιστον, τις 5-6 Ιουνίου.

Σε αυτή την περίοδο αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Κάποιες καταιγίδες αυτό το διάστημα ενδέχεται να είναι ισχυρές με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, με πιθανότητα δημιουργίας μεμονωμένων προβλημάτων κυρίως στο οδικό δίκτυο ή και μεμονωμένων πλημμυρών.

 

Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε τις πιθανότητες βροχής που παρουσιάζει η κάθε περιοχή σήμερα Πέμπτη: 



Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να σημειώνονται και τα βράδια, αλλά και πρωινά, μέχρι και την Κυριακή-Δευτέρα και οι περιοχές που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι γενικά τα παράλια και πιο συγκεκριμένα το δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο).

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών στο δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο).

Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων κυρίως για το ανατολικό μισό της οροσειράς του Τροόδους και εσωτερικά τμήματα του νησιού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική-βορειοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεαστούν τοπικά ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα να είναι ισχυρές, με κυρίως μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά από τα δυτικά-νοτιοδυτικά 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Σε κάποιες καταιγίδες οι ριπές ανέμων θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28 έως 29 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Καταιγίδες όμως που θα βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο γύρω από την Κύπρο αναμένεται να επηρεάσουν κάποιες παράλιες κυρίως περιοχές. Κάποιες καταιγίδες ίσως είναι έντονες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.  Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών στο δυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο). 

Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αρκετές ορεινές/ημιορεινές περιοχές, περιοχές του εσωτερικού αλλά και πιο τοπικά στα ανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική-νοτιοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεαστούν τοπικά τα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα να είναι ισχυρές, με κυρίως μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.  Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αύριο και μικρή σταδιακή άνοδο το Σαββατοκύριακο.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα, επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και στα νότια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, στο εσωτερικό, αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κοντά στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς και αρχικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα υπήνεµα, το πρωί, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά και ως επί το πλείστον το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή άνοδο. Τη ∆ευτέρα αναµένεται µικρή περαιτέρω άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ