Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Ο άστατος καιρός που θα επικρατήσει το σαββατοκύριακο, το εμπάργκο του Μεξικού σε αμερικανικά προϊόντα και οι Ρώσοι κοσμοναύτες οι οποίοι 'τέσταραν' την μπάλα του πρώτου παιγνιδιού του Μουντιάλ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Κακοκαιρία και βροχές το σαββατοκύριακο

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα, επηρεάζουν την περιοχή μας. Σήµερα, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά και ως επί το πλείστον το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή άνοδο. Τη ∆ευτέρα αναµένεται µικρή περαιτέρω άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

 

Το Μεξικό προχωρά σε αντίποινα

Image result for mexico usa

Μετά τη στάση του Ντόναλτ Τραμπ και των ΉΠΑ έναντι του Μεξικού, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε αντίποινα παίρνοντας σειρά βαριών μέτρων έναντι των αμερικανικών προϊόντων. «Το Μεξικό θα επιβάλει αντίστοιχα μέτρα σε διάφορα προϊόντα, όπως σε ορισμένα είδη χάλυβα, σε φρούτα και τυριά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργοί Οικονομικών. Οι δασμοί αυτοί «θα ισχύουν για όσο διάστημα η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε», πρόσθεσε. Ο υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιδεγκαράι έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η χώρα του «καταδικάζει κατηγορηματικά τα μέτρα προστατευτισμού» εκ μέρους της Ουάσινγκτον.



 

Ρώσοι κοσμοναύτες 'τέσταραν' την μπάλα του πρώτου παιγνιδιού του Μουντιάλ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Anton Shkaplerov και Oleg Artemyev `τέσταραν` την μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στο πρώτο παιγνίδι του Μουντιάλ ανάμεσα στη διοργανώτρια Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία στις 14 Ιουνίου. Οι κοσμοναύτες έπαιξαν ένα αυτοσχέδιο παιγνίδι ποδοσφαίρου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ανακοίνωσε η Ρωσική εταιρεία Διαστήματος «Roscosmos» την Πέμπτη. Η μπάλα φέρει το όνομα Telstar 18 και μεταφέρθηκε στο Διεθνή Σταθμό στις 24 Μαρτίου από το Σογιούζ που εκτοξεύθηκε από το σταθμό στο Μπαϊκονούρ στις 21 Μαρτίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ