Μπορεί να μην έχουμε νερό να πιούμε, αλλά τουλάχιστον θα γεμίζουμε τις πισίνες μας

Συμβαίνει τώρα και συμβαίνει στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Το διαβάζαμε, το ξαναδιαβάζαμε αλλά κάτι βαθιά μέσα μας αρνιόταν να πιστέψει ότι η είδηση δεν αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης ή έστω κάποιου κακόγουστου τρολ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυπριακή βουλή των 56 –πλέον 55- βουλευτών, που απαίτησε νέο κτήριο εκατομμυρίων, απέρριψε πρόταση που αφορά τη χρήση πόσιμου νερού για να γεμίζουν πισίνες.

Το τραγελαφικό σκηνικό έγινε την περασμένη Παρασκευή (1/6) στην ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να θεωρούν παράλογη την πρόταση, αφού στην Κύπρο η ανομβρία και η λειψυδρία δεν είναι παρά μόνο αναφορά σε παραμύθια που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Με 19 ψήφους εναντίον και 18 υπέρ, η νομοθεσία απορρίφθηκε έτσι πλέον έχουμε μία νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση πόσιμου νερού για το πλύσιμο των πεζοδρομίων και των βεράντων. Έχουμε την απόφαση για αποκοπή παροχής νερού σε γεωργούς και αγρότες, αλλά παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες πισίνας έχουν το ελεύθερο να γεμίζουν τις δεξαμενές τους με τόνους νερού για να δροσίζονται το καλοκαίρι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ