Αν φέτος το καλοκαίρι «ψήνεσαι» να κάνεις διακοπές γυμνός υπάρχει τρόπος

Μετά το AirBnB, έρχεται το NaturistBnB για τα πιο ελεύθερα πνεύματα.

 


Article featured image
Article featured image

Εάν αγαπάτε την ελευθερία και προτιμάτε να φοράτε λίγα ρούχα ή και καθόλου, τότε σίγουρα λατρεύετε τις καλοκαιρινές διακοπές, τις παραλίες που μπορείτε να εκφραστείτε, τους ομοϊδεάτες και τα μέρη φιλοξενίας που το επιτρέπουν.

Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βρείτε σπίτια μέσω Airbnb ή και ξενοδοχεία που να είναι δεκτικά. Γι’ αυτό, ο Petri και η Minna Karjalainen αποφάσισαν να «δώσουν ένα τέλος» σε αυτό με την ίδρυση του NaturistBnB, μίας πλατφόρμας στο στυλ του Airbnb.

Η διαφορά τους; Στον ιστότοπο των Karjalainen μπορεί κάποιος να βρει εύκολα και άμεσα παραλίες και καταλύματα που επιτρέπουν τον γυμνισμό!

 



«Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να πάτε σε ενδιαφέρουσες πόλεις, να συναντήσετε άτομα με τις ίδιες απόψεις και να μείνετε μαζί τους» δηλώνει ο Petri Karjalainen στο CNNi Travel.

Η ιδέα, όπως εξηγούν οι Karjalainen, προέκυψε από την αποτυχημένη απόπειρα του ζευγαριού να προσφέρουν μέσω Airbnb ένα κατάλυμα που να ενθαρρύνει τον γυμνισμό.

Έτσι, τόλμησαν να δημιουργήσουν τη δική τους σελίδα, αφού και οι δύο τους, όσον αφορά τις διακοπές τους, έψαχναν πάντα μέρη για γυμνιστές. Ο Petri είχε εμπειρία στο management από διάφορες επιχειρήσεις, ενώ η Minna έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε ταξιδιωτικό γραφείο.

«Εάν αναζητάτε διακοπές που θα σας κάνουν να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της εργασίας σας και της καθημερινότητάς σας, πιστεύουμε πως αυτός ο ιστότοπος είναι πολύ σημαντικός» αναφέρει ο Karjalainen, ο οποίος είναι γυμνιστής εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.

«Ξεκινήσαμε να πιστεύουμε πως θα είναι αρκετά καλό εάν υπήρχε μία ιστοσελίδα, όπως και το Airbnb, η οποία θα αφορούσε μόνο αυτόν τον τρόπο ζωής». Έτσι, «γεννήθηκε» η NaturistBnB.

Ο ιστότοπος βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα, αφού μετρά μόλις δύο μήνες λειτουργίας, αλλά ήδη προσφέρει αρκετές ιδιοκτησίες.

«Όσοι επιθυμούν να φιλοξενήσουν κόσμο, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δημοσιεύσουν μία διαφήμιση στην πλατφόρμα μας στην οποία θα περιγράφουν το μέρος, μερικές φωτογραφίες και να θέσουν κάποιους κανόνες».

Στην ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται τα πάντα: από σκάφη έως και δεντρόσπιτα, σε ποικιλία τιμών. Ο Petri δηλώνει πως δεν μπορεί να επιλέξει το αγαπημένο του μέρος, αλλά απολαμβάνει ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται μέσα στην πόλη.

«Αυτά τα μικρά μέρη, στη μέση της πόλης, είναι από τα αγαπημένα μου. Υπάρχουν αρκετά στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ και στη Νέα Υόρκη».

 



 

Τι είναι αυτό που κάνει το NaturistBnB να διαφέρει από το Airbnb;

«Πιστεύω πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως στον δικό μας ιστότοπο, όλα τα καταλύματα απευθύνονται σε γυμνιστές. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο εύκολο να βρει κάποιος ένα μέρος για να μείνει. Εάν προσπαθήσει να βρει κάτι παρόμοιο στο Airbnb ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα με ξενοδοχεία, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα» αναφέρει ο Petri Karjalainen.

Οι Karjalainen ελπίζουν πως η ηλεκτρονική τους πλατφόρμα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ζήτηση αλλά δεν έχουν ως στόχο να ανταγωνιστούν τις εκατομμύρια ιδιοκτησίες που προσφέρει το Airbnb. Αναζητούν ένα μικρότερο «κοινό» γυμνιστών από όλον τον κόσμο, το οποίο όμως θα είναι αφοσιωμένο.  «Θέλουμε απλά να προσφέρουμε την ευκαιρία αυτή σε ομοϊδεάτες, ώστε να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».


CNNi Travel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ