Τέλος η αστάθεια, αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουμε καύσωνα

Μέχρι και τους 40 βαθμούς κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος

 


Article featured image
Article featured image

Η αστάθεια που επηρέαζε την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, ήρθε στο τέλος της και πλέον αναμένεται να εγκατασταθούν πολύ θερμές αέρες μάζες, κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Από την Πέμπτη αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχίσει την Παρασκευή και το Σάββατο, φτάνοντας ή ξεπερνώντας ελαφρώς τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Την Κυριακή, η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει ελαφρώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και εμφανίζονται πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού. Δεν αναμένεται, όμως, να έχουν ούτε την έκταση αλλά ούτε και τη διάρκεια (σε μέρες) της προηγούμενης περιόδου.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του kitasweather.com

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως σε ορεινές περιοχές και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού όπου πιθανόν να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα μικρής έκτασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα παράλια και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 21 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές και περιοχές του εσωτερικού, όπου αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 33 στα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα. Από την Πέμπτη μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος και πολύ θερμός καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και το pαρασκευοσαββατοκύριακο αναμένονται 40άρια+ σε περιοχές του εσωτερικού.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Ασθενής χαµηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν και σήµερα την περιοχή, ενώ από αύριο ασθενής ψηλή πίεση παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή. Το απόγευµα, αυξηµένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Σε περιοχή καταιγίδας είναι πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Παροδικά, στα νότια παράλια, θα πνέουν µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος παρόλο που το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο µέχρι και το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ