Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

31 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες στην Κύπρο, αύξηση των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου Fuego, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη λίστα των Forbes.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Σε 31 κλήσεις για πυρκαγιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική μόλις σε 24 ώρες

Από τις 06:00 της 6ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 7ης  Ιουνίου  2018, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 17 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις. Οι 31 πυρκαγιές, οι οποίες αφορούσαν τις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Ελ. Αμμοχώστου, ευτυχώς δεν προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, αφού κατασβέστηκαν εγκαίρων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους σε κάποιες περιοχές.

 



Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός νεκρών από το ηφαίστειο Fuego

Image result for fuego volcano guatemala

Τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν αγνοούμενους γύρω από το Ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα ήλθαν ξανά αντιμέτωπα με μεγάλες δυσχέρειες--εκρήξεις, ροές λάβας. Στις επιχειρήσεις που ξανάρχισαν μετά την αρχική ηφαιστειακή έκρηξη της Κυριακής, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό, ενώ άλλοι σχεδόν 200 πολίτες ακόμη είναι άγνωστο τι απέγιναν.

Στο ηφαίστειο, από τον κρατήρα του οποίου συνεχίζει να υψώνεται μια στήλη καπνού και τέφρας, συνέχιζαν να ακούγονται τέσσερις ως πέντε λιγότερο ισχυρές εκρήξεις την ώρα την Τετάρτη. Το βράδυ της Τρίτης, μια ισχυρή έκρηξη στο ηφαίστειο προκάλεσε ξανά πανικό σε κατοίκους που είχαν μόλις επιστρέψει στα χωριά τους. Μέλη σωστικών συνεργείων, αστυνομικοί και στρατιωτικοί έσπευσαν επίσης να απομακρυνθούν από την περιοχή γύρω από τον κώνο, πριν λάβουν την άδεια το πρωί της Τετάρτης να ξαναρχίσουν να επιχειρούν για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους στην ζώνη που κατέκαψαν ποτάμια λάβας. Από τα 99 πτώματα, έχουν αναγνωριστεί μόλις τα 28 μέχρι τώρα.

 

Στη λίστα της Forbes ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Image result for antetokounmpo forbes

Στη λίστα Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2018 στον κόσμο περιλαμβάνεται ο Έλληνας σταρ των Μιλγουάκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο. Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας του οικονομικού περιοδικού των ΗΠΑ, Forbes με έσοδα αυτή τη χρονιά ύψους 35,5 εκατομμύρια δολάρια. Τα φετινά του έσοδα είναι αυξημένα κατά περίπου 500%, χάρη στο νέο συμβόλαιο με τους Μπακς αξίας 100 εκατ. δολαρίων αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του με τη Nike. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η αύξηση που πήρε από τη ΝΙΚΕ, καθώς από την προηγούμενη συμφωνία του κέρδιζε 20.000 δολάρια το χρόνο ενώ από το νέο του συμβόλαιο θα εισπράξει σχεδόν 9 εκατ. δολάρια μόνο την πρώτη χρονιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ