Πώς θα αντιδρούσες αν σου έκλεβαν τα δικά σου τρόφιμα από το ψυγείο;

Η είδηση για τη σύλληψη 29χρονης γυναίκας, έπειτα από καταγγελία πολίτη ότι του έκλεψε από το ψυγείο μία συσκευασία χαμ και ένα ταπερ μακαρόνια του φούρνου, ήταν η αφορμή για να βγουν και πάλι τα διαδικτυακά μαχαίρια και δεν ήταν για να κόψουν τα μακαρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Η παροιμία «ο νούρος του σιύλλου εν ισιώνει», αποτελεί ίσως μία από τις πιο πετυχημένες και εύστοχες λαϊκές ρήσεις που ειπώθηκαν ποτέ, αφού χαρακτηρίζει με εξαιρετικό τρόπο την επιμονή μας (των Κυπρίων) να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια ανεπίτρεπτα λάθη.

Έτσι, και αυτή τη φορά το διαδικτυακό δικαστήριο με το που κυκλοφόρησε η είδηση για την άνεργη 29χρονη αλλοδαπή μάνα η οποία συνελήφθη από την Αστυνομία έπειτα από καταγγελία πολίτη για κλοπή μίας συσκευασίας χαμ και ενός ταπερ με μακαρόνια από το ψυγείο του, ήταν βούτυρο στο ψωμί των απανταχού Κύπριων Ρόμπεν Χουτ για να ξεκινήσουν τα σχόλια και τα post για την κατάντια της κοινωνίας μας και την απανθρωπιά που μας δέρνει.

Όντως, εκ πρώτης όψεως όλοι αυτό σκεφτήκαμε, μόνο που δεν αρχίσαμε όλοι τα σχόλια, αφού κάποιοι περιμέναμε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία, πριν καταλήξουμε σε αβίαστα και αβέβαια συμπεράσματα. Για ακόμη μία φορά λοιπόν, η αλήθεια δεν ήταν ακριβώς αυτή που φαινόταν ότι ήταν στην αρχή και για ακόμη μία φορά οι Ρομπέν των Δασών του διαδικτύου έμειναν κάπως… ξεκρέμαστοι να βαυκαλίζονται μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια που γραφόταν αυτό το άρθρο οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία για την υπόθεση, ανέτρεψαν κάπως τη δομή και το περιεχόμενο του, ωστόσο θεωρούμε πώς εξακολουθούν να έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις των ατόμων στους οποίους στείλαμε το ερώτημα «Πώς θα αντιδρούσες αν συνειδητοποιούσες ότι μια Μαροκινή έκλεψε από το ψυγείο σου ένα τάπερ με μακαρόνια και μία συσκευασία χαμ;».

Κάποιοι απάντησαν με χιούμορ, άλλοι με τη λογική και άλλοι εμφανώς επηρεασμένοι από την είδηση.

Εσύ, αλήθεια, τι θα έκανες σε αντίστοιχη περίπτωση;

 

Μάλλον εκείνη θα συνειδητοποιούσε ότι μπήκε σε λάθος σπίτι, αφού εκτός από νερό δεν θα έβρισκε τίποτα άλλο μέσα στο ψυγείο μου.

Δημήτρης

 

Δυστυχώς, με όλα αυτά τα δυσάρεστα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Κύπρο έχουμε γίνει όλοι πολύ πιο επιφυλακτικοί με τους γύρω μας. Επικρατεί ο φόβος. Σίγουρα αν απουσίαζα από το σπίτι και συνειδητοποιούσα ότι κάποιος άνοιξε το ψυγείο μου και πήρε τρόφιμα θα ήταν σίγουρα κάτι που θα με ανησυχούσε, αφού κάποιος παραβίασε τον προσωπικό μου χώρο, αλλά παράλληλα θα το έβρισκα και πολύ λυπηρό, γιατί σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είχε πραγματική ανάγκη από φαγητό. Τώρα, αν βρισκόμουν μέσα στο σπίτι και συνειδητοποιούσα ότι κάποιος μπήκε μέσα για οποιοδήποτε λόγο (δεν με αφορά ο λόγος), σίγουρα δεν θα το αντιμετώπιζα με την ίδια λογική και ψυχραιμία...

Κλεάνθης

 

Θα εκάθουμουν μαζί της και θα τρώγαμε μαζί τα μακαρόνια και έπειτα θα άκουγα την ιστορία της.

Άννα

 

Αν την έπιανα μέσα στο σπίτι θα ξαφνιαζόμουν. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να βρίσκεις αγνώστους μέσα στο σπίτι σου. Θεωρώ πώς θα την ρωτούσα τι ψάχνει και επειδή πολύ πιθανόν να μην μου απαντούσε, θα της έδινα και άλλα φαγώσιμα αφού για να ψάχνει μέσα στο ψυγείο προφανώς πεινάει.

Κωστής

 

Αν ήξερα ότι όντως έχει ανάγκη, δεν θα είχα πρόβλημα.Από την άλλη, αν το άφηνα να περάσει χωρίς να δώσω σημασία ποιος μου εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα έκλεβε κάτι πιο πολύτιμο;

Χρήστος



Αν την έβλεπα θα της έλεγα να τα πάρει μαζί της και ίσως να της έδινα κι άλλα, αλλά θα της ξεκαθάριζα ότι την επόμενη φορά αν θέλει κάτι να το ζητά και όχι να το κάνει με αυτό τον τρόπο. Αν πάλι δεν την έβλεπα, θα άφηνα post it.

Αντώνης

 

Θα καταλάβαινα ότι θέλει να κάνει καρμπονάρα και θα της έφτιαχνα και σπιτικό pesto. Είμεθα τίποτες χωριάτες;

Κώστας



Μετά το πρώτο σοκ, θα έβρισκα την Μαροκινή και θα της πρόσφερα τα ψώνια (τρόφιμα) για εκείνη και τα παιδία της. Το να μπει κάποιος σε ένα σπίτι όπου έχει την ευκαιρία να κλέψει πράγματα αξίας και να ΕΠΙΛΕΓΕΙ να πάρει ΜΟΝΟ φαγητό, το θεωρώ την απόλυτη εξαθλίωση γιατί προφανώς τίθεται θέμα επιβίωσης και όχι απλά να βγάλει εύκολο χρήμα πουλώντας κλοπιμαία (μιλώντας πάντα εκ του ασφαλούς)

Ελίζα



Αν την έπιανα επ' αυτοφώρω βλέποντας ότι μόνο φαγητό έπιασε και με τα λόγια και τις πράξεις της έβλεπα ότι μόνο τζίνον ήθελε τζαι όι κάτι άλλο, όπως χρήματα η χρυσαφικά, θα της εδιούσα τζι’ άλλα να πάρει μαζί της. Αν όμως την έβλεπα τζαι επίεννε να μου κάμει την αντάρτισσα, ιστορίες φωνές ή να μου επιτεθεί, τότε αστυνομία απευθείας

Χρήστος

 

Πραγματικά χαλάλι της. Αν ήμουν στο σπίτι θα της έδινα κι άλλα. Προφανώς πεινούσε. Πώς αλλιώς να συμπεριφερθώ;

Άντρια

 

Σίγουρα θα ανησυχούσα για την παραβίαση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι μετά το πρώτο σοκ που θα σκεφτόμουν πιο ψύχραιμα θα έψαχνα να βρω την κοπέλα για να τη ρωτήσω εάν θέλει φαγητό ή χρήματα. Από την άλλη, αυτά είναι μεγάλα λόγια. Μέχρι να σου συμβεί δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις. Ωστόσο, αν βίωνα κάτι παρόμοιο όπως το σημερινό περιστατικό και καταγγελία να είχα κάνει θα την απέσυρα, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Κωνσταντίνος

 

Να μας πιάσει τη γυναίκα να το καταλάβω, αλλά όι τζαι το ταπερ με τα μακαρόνια. Ιεροσυλία.

Αντρέας

 

Αν την έβλεπα θα της έδινα ακόμη ένα ταπερ με μπόλικα φρούτα από τον κήπο μου.

Μάνος

 

Το χαμ κορίτσι μου δεν πάει με τα μακαρόνια του φούρνου. Καλύτερα πιάσε το γιαούρτι.

Ελένη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ