Βρήκαμε 5 έξυπνους τρόπους για να μην μας πιούν (και φέτος) το αίμα τα κουνούπια

Δεν θέλει κόπο, θέλεις όμως τρόπο και τον έχουμε!

 


Article featured image
Article featured image

Αγαπάμε το καλοκαίρι και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, κόντρα σε όλοι όσοι προτιμούν βροχές και μουντό ουρανό. Ωστόσο, το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν έρχονται μόνες, αφού φέρνουν μαζί τους διάφορους ενοχλητικούς επισκέπτες που κυριολεκτικά δεν μας αφήνουν σε ησυχία.

Και πιο ενοχλητικοί από όλους, τα κουνούπια, τα οποία εκτός από τον εκνευριστικό θόρυβο που κάνουν μέσα στα αυτιά μας τις πιο ακατάλληλες ώρες, μας ρουφάνε και το αίμα, αφήνοντας πίσω τους κοκκινίλες, ερεθισμένο δέρμα και ακατάπαυστη φαγούρα.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε διατεθειμένοι και φέτος να βιώσουμε το ίδιο μαρτύριο, ψάξαμε και βρήκαμε 5 απλούς και έξυπνους τρόπους για να διώξουμε τους κώνωπες μακριά από τη ζωή και το δέρμα μας.

 

Ακολουθήστε το κατάλληλο dress code! 

Image result for clothes for mosquitoes

Μην φοράτε σκούρα ρούχα. Τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα που «δεσμεύουν» τη θερμότητα καθώς και από ρούχα με λουλουδάτα σχέδια. Επιλέξτε ρούχα που σας κρατούν δροσερούς και προτιμάτε ρούχα με μακριά μανίκια και άνετα παντελόνια τις δροσερές βραδινές ώρες.





 

Επιλέξτε τα σωστά εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα

Προτιμήστε εκείνα που εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και είναι ασφαλή. Μια σειρά με προϊόντα που προστατεύουν αποδεδειγμένα και είναι εύκολα στη χρήση, είναι αυτή της Vapona, όπως το Vapona Protect Sticks, που προστατεύει από κοινά κουνούπια, κουνούπια τίγρης και σκνίπες, και είναι ιδανικό και για εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες, κήπους και camping, με διάρκεια έως ένα μήνα και το Vapona Ασπίδα, εντομοκτόνο σε μορφή spray για εξωτερική χρήση που είναι ιδανικό για τη βεράντα και τον κήπο.

 

Περιποιηθείτε τον κήπο σας 

Τα κουνούπια γίνονται ακόμη πιο δραστήρια σε θαμνώδεις περιοχές, αφού βρίσκουν καταφύγιο στην πυκνή βλάστηση, στις φυλλωσιές κ.λπ. Γι’ αυτό κουρεύετε τακτικά το γρασίδι (μία ή δύο φορές την εβδομάδα), καθώς και τις φυλλωσιές. Επίσης, να ποτίζετε τακτικά τις πρωινές ώρες και φροντίστε να μη μένει στο έδαφος πολλή υγρασία.

 

Καταστρέψτε τις εστίες τους

Οποιαδήποτε επιφάνεια με στάσιμο νερό μπορεί να γίνει μια… υπέροχη φωλιά όπου τα κουνούπια θα γεννήσουν τα αυγά τους. Μην αφήνετε, λοιπόν,  ποτέ κουβάδες και άλλα δοχεία με νερό στα μπαλκόνια σας και φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας τόσο όσο χρειάζεται για να μην τρέξει νερό στα πιατάκια κάτω από τις γλάστρες.

 

Bάλτε σε λειτουργία ανεμιστήρες εντός και εκτός σπιτιού

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, ο οικονομικός  αυτός τρόπος, εκτός από το να μας δροσίζει, μπορεί και να μας προστατεύσει αφού τα κουνούπια αποφεύγουν να πετάνε σε έντονα αέρια ρεύματα.  Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε όπως και ο ιδρώτας αποτελούν κύριες ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια. Κρατώντας το δέρμα μας δροσερό και τον χώρο μας αερισμένο είναι ένας εύκολος τρόπος να αποτρέψουμε αποτελεσματικά τις ορέξεις τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ